TV der bevæger dig

Væltede træer skal trække familien Danmark ud i skoven

Otte syd- og sønderjyske skove skal i fremtiden være urørte naturskove. Til glæde for planter, insekter, fugle - og familier.

00:49

Med de væltede træer er der udsigt til flere fugle og insekter i nye naturskove. Video: Bárður Michaelsen, TV SYD

Med de væltede træer er der udsigt til flere fugle og insekter i de nye naturskove. Foto: Bárður Michaelsen, TV SYD

1 af 2

- De væltede træer er det, der danner basis for den mangfoldighed, der kommer i de nye, urørte skove.

Sådan lyder forklaringen på de kommende naturskove fra Gert Hougaard Rasmussen. Han er naturvejleder i Naturstyrelsen i Trekantområdet.

45 statsskove i Danmark på i alt 13.300 hektar skal i fremtiden være naturskov, oplyste Naturstyrelsen mandag. Det betyder, at de i langt mindre grad skal bruges til produktion af træ - at de stort set skal stå urørt og passe sig selv.

Der kommer ekstra spiren af liv nedefra. Det gør, at der generelt kommer mere liv. Der kommer flere planter, insekter og et større fugleliv.

Gert Hougaard Rasmussen, naturvejleder, Naturstyrelsen, Trekantområdet

Otte af skovene ligger i Syd- og Sønderjylland. Om mange år kommer de skove ikke til at ligne det, vi kender i dag.

- Der kommer ekstra spiren af liv nedefra. Det gør, at der generelt kommer mere liv. Der kommer flere planter, insekter og et større fugleliv. Man vil opleve mere liv i skoven om 100 år, forklarer naturvejlederen. 

Læs også Vil du opleve ægte urskov - så tag til Sønderjylland

Men selvom det bliver kaldt urørt skov, så er vi stadig meget velkomne.

- Vi vil rigtigt gerne have, at hele familien Danmark bliver ved med at komme. De afmærkede stier og bålpladser bliver ved med at være i den urørte skov, for vi skal ud og opleve den mangfoldige natur, slutter Gert Hougaard Rasmussen.

De otte nye naturskove i Syd- og Sønderjylland er Stagsrode Skov ved Juelsminde, Sønder Stenderup Nørreskov, Lindet Skov, Pamhule Skov ved Haderslev, Draved Skov ved Løgumkloster, Søgård Skov, Gråsten Dyrehave og Augustenborg Skov. 

Læs også Masser af urørt skov er på vej