TV der bevæger dig

Værsgo og køb: Skunkudstyr til salg

Du må ikke plante skunk-frø, men det er fuldt lovligt at købe og sælge frøene og alt det udstyr, der skal til at lave skunk. Og handlen blomstrer som aldrig før.

02:24

04:08

Jan Danum fra skunk-froe.dk i Nørre Alslev viser et skunk begyndersæt frem. Foto: Thomas Møller, TV SYD.

1 af 3

Mens retten i Kolding er ved at behandle Danmarkshistoriens hidtil største sag om skunk-prodution, hvor fem vietnamesere er anklaget for at stå bag i alt 13 skunk-laberatorier og en produktionen af i alt 935 kilo hash, - storblomstrer handlen med skunk-frø i Danmark.

Skunk-froe.dk i Nørre Alslev er én af de forretninger, der handler med skunk-frø i Danmark, og her er omsætningen mere end tredoblet det seneste år. Indehaveren Jan Danum forventer en omsætning på næsten fire millioner kroner i år.

Jan Danum ved godt, at nogen vil mene, at han opfordrer til kriminalitet, fordi selve det at dyrke skunken er ulovligt, men han mener stadig, at det er bedre, at folk selv kan dyrke skunk, end at rockerne skal tjene penge på ulovlig handel.

Mød Jan Danum fra skunk-froe.dk i Nørre Alslev i indslaget ovenfor tilrettelagt af Morten Brøcker.

 

FAKTA OM SKUNK

Skunk er en varitation af cannabis der blev fremavlet i slutningen af 1970'erne. Planten er en krydsning mellem tre forskellige cannabis-stammer. Canabis er en etårig plante, der stammer fra Centralasien. Planten er mest kendt for den harpiks, der udskilles af de blomstrende toppe, som har mange navne som f.eks. hash og pot og som benyttes som euforiserende stof pga. sit indhold af bl.a. THC.