TV der bevæger dig

Valg-plakater uden budskab

Partiernes valgplakater ligner hinanden meget, og de er  ikke interessante, siger en grafisk kender fra Designskolen i Kolding.

01:58

Poul Bruun og Karina Lorentzen som lykkens gudinde - med foden på SF's logo.

1 af 2

TV Syd gik tur i dag med Poul Allan Bruun, der er underviser på Designskolen.

Visuel forurening

Han var ikke imponeret, men opfatter plakaterne som en slags visuel forurening. Han synes, det vil være bedre, hvis partierne bruger plakaterne til at fortælle, hvad de vil, og hvad de står for. Det gør de ikke med de mange portrætter, de hænger op i lygtepælene. De er uinteressante, og ligner hinanden for meget. 

Her kan de politiske partier lære af dem, der laver plakater for at reklamere for film eller teater. På få sekunder, mens man kører forbi, kan man opfatte, hvad der står på plakaten.

Noget personligt

Poul Bruun har lidt ros til Liberal Alliance, som forsøger at bringe et budskab i stedet for et portræt af en kandidat. Han synes også, at SF'eren Karina Lorentzen forsøger noget nyt med plakater, hvor hun er tegnet. Det er i hvert fald noget personligt, men Poul Bruun er ikke tilfreds med udførelsen.

Det er måske ikke så heldigt, siger han, at Karina Lorentzen bliver skildret som Retfærdighedens gudinde, der træder på SF.

Karina Lorentzen synes, det er lidt voldsomt at få en plakat analyseret. Det er jo kun et forsøg på at skabe opmærksomhed, og der er ingen grund til at tænke for meget over det.
  

Mest sete på tvsyd.dk