Vandt i landsretten over p-selskab i Kolding

Vestre Landsret har afgjort to sager om p-selskaber. I en sag fra Kolding fik en mand en afgift på sin faste p-plads, men den blev kendt ugyldig.

En medarbejder skulle møde på arbejde i Odd Fellow Palæet i Kolding. Han parkerede på sin faste p-plads.

Men da han skulle hjem fra arbejde, hang der en kontrolafgift på City Parkeringsservice i vinduesviskeren.

Manden klagede til selskabet, fordi han har en p-tilladelse i forruden. Men City Parkeringsservice henholdt sig til, at hans p-tilladelse var delvist skjult af et stykke papir i forruden.

Sagen endte i byretten, som gav bilisten ret. City Parkeringsservice anke3de sagen, men Vestre Landsret stadfæstede afgørelsen. Dommerne i begge retsinstanser afviste selskabet begrundelse. City Parkeringsservice burde vide, at bilisten har en fast parkeringsplads på det pågældende sted.

Det blev også påpeget, at der ikke er anført noget sted, at en p-tilladelse skal være fuldt synlig i forruden.

Derfor slipper han for at betale.

Værre gik en kvinde, som parkerede på en p-plads i Aarhus, som overvåges af EuroPark (nu Apcoa Parkering). Hun fik en afgift, lagde talonen i forruden, men desværre med bagsiden opad.

I byretten fik hun ret i, at hun ikke skulle betale, når hun kunne dokumentere, at hun havde betalt. Men p-selskabet ankede den afgørelse og fik ret i Landsretten.

Landsretten siger, at de regler, der er beskrevet på skiltet ved p-automaten, ikke giver mulighed for refusion. Så kvinden kommer til at betale de 750 kroner plus 4150 kroner til sagens omkostninger. Det skriver ritzau.