Vejdirektoratet: Video-overvågning stopper ikke rudeknusere

En bølge af rudeknusning-indbrud har i den seneste uge ramt parkerede biler på samkørselpladser langs motorvej E45. Politiet er fredag morgen fortsat uden spor af tyvene. Vejdirektoratet afviser, at video-overvågning af pladserne vil stoppe de voldsomme indbrud.

Sydøstjyllands Politi har natten til fredag patruljeret intenst på samkørselspladserne ved Vejle og Kolding motorvejen - og for første nat i denne uge er der ikke anmeldt rudeknusnings-indbrud.

quote

Vi har desværre ikke fået slået en klo i nogle mistænkte - til gengæld er der heller ikke sket flere indbrud i biler.

Henrik Dam, vagtchef, Sydøstjyllands Politi

- Vi har været massivt til stede med både mandskab og hunde. Vi har desværre ikke fået slået en klo i nogle mistænkte - til gengæld er der heller ikke sket flere indbrud i biler, siger vagtchef Henrik Dam, Sydøstjyllands Politi, fredag morgen til TV SYD.

De forskellige samkørselspladser drives af både kommuner og Vejdirektoratet. 

Både efter tidligere serier af indbrud og den seneste bølge af rudeknusninger har bl.a. FDM krævet video-overvågning af pendlerpladserne ved motorvejene - men det afviser Vejdirektoratet er en god ide.

- Video-overvågning vil blot få tyvene til at maskere sig. Vi tror på, at det er mere effektivt at gøre pladserne oplyst og synlige døgnet rundt, siger afdelingsleder Mette Bentzen, Vejdirektoratet, til TV SYD.