Verdensarv giver p-problemer

Folk strømmer til Christiansfeld for at opleve, hvorfor byen er udnævnt til Verdenskulturarv. Problemet er bare, at de mange besøgende alle vil parkere inde i bymidten. Og det er der ikke plads til. Men Kolding Kommune har en plan.

Siden byen kom på UNESCOs eftertragtede liste er der fem gange så mange besøgende. Og en stor del af dem har ikke lige læst op på færdselslovens regler om parkering.

F.eks. parkerer mange hver dag mindre end ti meter fra det central vejkryds. Og det har altid været forbudt.

Kolding Kommune vil dog ikke svinge bødeblokken. Måske skal der males midlertidige gule striber til at vejlede bilister.

- Men vi vil nødigt male alt for mange gule striber i den smukke gamle by, siger landskabsarkitekt Thomas Thinghuus, Kolding Kommune, til TV SYD.

Kolding Kommune er også i fuld gang med at lave en stor parkeringsplads i udkanten af byen

- I dag kører mange direkte ind i den historiske bykerne, hvor de så forsøger at finde et sted at parkere. Det er ikke hensigtsmæssigt.

Fremover vil vi hjælpe gæsterne hen til den nye parkeringsplads via en rute nord om byen ad Allervej og Arlavej, forklarer Thomas Thinghuus og fortsætter:

- Herfra er der godt en halv kilometer til fods ind til den gamle bykerne. Undervejs kommer man forbi flere butikker, og jeg forventer også, at det nye historiske haveanlæg overfor skolen med overdækket terrasse, vandpost, pavillon, skolehaver og trådløst internet bliver en attraktion.

Ud over nye parkeringspladser og anvisning af en rute uden om bykernen planlægger kommunen flere andre initiativer for at regulere trafikken i bymidten:

- En del bilister vælger at parkere foran kirken. For at undgå det sætter vi et indkørsel forbudt-skilt op, så parkering kun bliver tilladt ved begravelser og andre kirkelige handlinger, forklarer Thomas Thinghuus.

Se eksempler på problemerne med Thomas Thinghuus. (Varighed: 1:55)

Kolding Kommunes hjemmeside