Verdensrekordholder løber med hæder i en regn af guldglimmer

Hun har gennemført syv maratonløb på syv dage på syv kontinenter i rekordtid. Nu kan Kristina Schou Madsen også kalde sig Årets Koldingborger. Borgmesteren overraskede vinderen med figur, diplom og blomster.

Som professionel løber og virksomhedsejer er Kristina Schou Madsen vant til at have en hverdag, hvor dagen er grundigt planlagt.

Derfor blev den 35-årige løber også noget overrasket, da Koldings borgmester Jørn Pedersen mandag morgen dukkede op sammen med et større følge af pressefolk.

Kristina Schou Madsen fik uventede gæster mandag morgen.
Kristina Schou Madsen fik uventede gæster mandag morgen.
Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

- Jeg blev meget overrasket. Jeg tror lige, der skulle gå en fem - ti sekunder, før jeg forstod, hvorfor det hele ikke lige går som planlagt, fortæller Kristina Schou Madsen.

Meget glad for prisen

Borgmesteren havde egentlig bare booket et virksomhedsbesøg, men i stedet havde Jørn Pedersen medbragt en masse guldglimmer og beviserne på, at Kristina Schou Madsen er Årets Koldingborger 2020.

- Det er rigtig stort. Jeg er superstolt og overvældet. Det er stort for mig, at det arbejde jeg laver, det når ud til folk. Det er kæmpestort med sådan et skulderklap.

Kristina Schou Madsen vandt World Marathon Challenge i februar 2020.
Kristina Schou Madsen vandt World Marathon Challenge i februar 2020.
Foto: World Marathon Challenge

Kristina Schou Madsen får prisen for sine ekstreme løbepræstationer ved World Marathon Challenge. Men hun får den også for arbejdet med at få flere mennesker til at holde sig i god form ved at løbe.

Virtuelle løb

Gennem sin virksomhed KriXrun har hun gennem flere år arrangeret masser af motionsløb, og i 2020 har hun haft succes med Virtual Run, som har haft mere end 25.000 deltagere på verdensplan.

- 2020 har været et crazy år. Det er gået fra den ene yderlighed til den anden. Det var meget stort at vinde World Marathon Challenge i februar, og da jeg kom hjem, blev jeg modtaget med hæder. Så lige pludselig stoppede det, og da Danmark lukkede ned, lukkede jeg også ned, fortæller Kristina Schou Madsen.

Det var her, hun fik ideen til at omdanne flere af de planlagte fysiske motionsløb til virtuelle løb, hvor deltagerne selv bestemmer, hvor og hvornår de vil løbe. 

Deltagerne kan på forhånd vælge, hvor mange kilometer de vil løbe og får herefter tilsendt en medalje.

Kristina Schou Madsen har løbet maraton på syv kontinenter.
Kristina Schou Madsen har løbet maraton på syv kontinenter.
Foto: World Marathon Challenge

- Jeg holder jo også foredrag om, hvordan man kan agere i situationer, som man ikke lige havde forudset. Her bruger jeg nogle mentale strategier og værktøjer, og den medicin har jeg jo været tvunget til at bruge på mig selv, efter jeg måtte lukke ned.

Hvad sker der i 2021

Beviset, på at Kristina Schou Madsen nu er Årets Koldingborger, får nu sin plads ved siden af de mange trofæer, som hun har løbet sig til gennem de seneste år.

- 2020 har været udmattende og udfordrende, men det har også været det år, hvor jeg har udviklet mig mest både som menneske og idrætsperson, fortæller den nykårede prisvinder, der ser frem til, hvad 2021 har et byde på.

- Desværre har jeg fået aflyst flere af mine løb her i foråret, men jeg har et løb i Kenya og et i Skotland, men jeg er lidt påpasselig med at planlægge vilde ting lige nu, siger Kristina Schou Madsen.

Her er beviset på at Kristina Schou Madsen er Årets Koldingborger.
Her er beviset på at Kristina Schou Madsen er Årets Koldingborger.
Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Sidste år var det cykelrytter Kasper Asgreen, der blev kåret til Årets Koldingborger. Se hele listen her.

Årets Koldingborger fra 1978 og frem

Se TV SYD-indslag fra 21. februar hvor Kristina Schou Madsen netop er vendt hjem fra World Marathon Challenge.