TV der bevæger dig

Per Vers: Unge har sort bælte i sociale medier - men mangler empati

Rapperen Per Vers synes, det er en skam, at de unge skal lære om digitalt selvforsvar.

Gennem sin Freestyle rap gav Per Vers gode råd til de unge i Kolding. Foto: Hans Lausten

360 elever fra skoler i Kolding Kommune var i dag samlet til afslutning på et flere måneder langt projekt om opførsel på sociale medier.

Blandt gæsterne var også rapperen Per Vers, der med udgangspunkt i elevernes egne film om emnet gav gode råd til, hvordan de skal opføre sig, når de bruger de sociale medier.

Per Vers synes, det er en skam, at det er nødvendigt at tale om digitalt selvforsvar, og ifølge ham, burde det slet ikke være nødvendigt at bruge en kampmetafor i den sammenhæng.

- Det er jo ikke meningen, at den interaktion, vi har sammen med hinanden, egentlig burde føles som en krigszone, men det gør den, fordi når vi interagerer overfor hinanden i kød og blod, så opstår der en empati, men den indfinder sig ikke, hvis du er i din egen lille teenager skærmverden, siger Per Vers til TV SYD.

Det er jo ikke meningen, at den interaktion, vi har sammen med hinanden, egentlig burde føles som en krigszone, men det gør den

Per Vers, rapper

Projektet som Kolding Kommune står bag, er et forebyggende projekt, men det skal også være med til at give eleverne gåde råd, hvis skaden er sket.

- Der er nogle faldgruber ved de sociale medier, og det er netop dem, som vi gerne vil tage fat i og vise eleverne, hvad er det så egentlig, man gør i de her situationer. Altså vi skal give dem en viden, så de kan handle, siger Sanne Hougaard Kramer, digital læringskonsulent i Kolding Kommune til TV SYD.

Per Vers mener, der er stor forskel på, hvad der i dag sker, når vi er fysisk sammen og på det, der sker, når vi kommunikerer gennem mobil og computer, og det er ikke en god udvikling, siger han.

- Om 10 år så mangler vi måske olie, om 20 år mangler vi måske rent vand, men lige nu er det, som er i allerhøjeste kurs, opmærksomhed. Alle vil have opmærksomhed, men ingen vil give opmærksomhed, siger Per Vers.