Video: Vi må have en ny formand

Lars Løkke Rasmussen bør tage konsekvensen af Venstres dårlige valg og gå af, siger Asger Christensen, Kolding, som var kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre.

- Tavlen trænger til at blive vasket ren - Venstre har brug for en ny formand, siger han til TV SYD

- For fjorten dage siden lå vi til fire mandater. Tøjsagen har pustet de to mandater væk. Når jeg gik rundt på gader og stræder, så var der bare rigtigt mange af vores vælgere, der gav udtryk for, at de nu ville sætte deres kryds et andet sted, siger Asger Christensen.

Også andre i baglandet mener, at partiet skal have en ny formand.

Flere lokalformænd har udtrykt ønsket efter Venstres markante nederlag.

Valgresultatet var dråben, der fik bægeret til at flyde over, mener formand for Venstre i Møgeltønder, Torben Nielsen:

- Det er et katastrofevalg, og han bliver nødt til at gå, hvis vi skal have ro og have genskabt vælgernes tillid til Venstre. Han har for mange ridser i lakken nu, siger lokalformanden til DR Syd.

Asger Christensen har i de sidste uger oplevet, at rigtig mange har spurgt, om han selv havde betalt sit tøj. Derfor mener han, at Venstre skal starte fra nul.

- Vi er nødt til at genopfinde værdierne i Venstre. Lars Løkke Rasmussen har taget ansvaret for, at vi styrtbløder, og det skal han også i den her situation, siger Asger Christensen.

Asger Christensen vil ikke komme med et bud på, hvem der i givet fald skal afløse Lars Løkke Rasmussen:

- Der er 45.000 medlemmer hos Venstre, der er potentielle formænd. Men nogle er nok mere oplagte end andre, siger han til radioen.

Venstre fik to mandater ved valget i går og er nu kun det tredjestørste danske EU-parti efter Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.