TV der bevæger dig

Vil bygge lejligheder på stadion-grund

Et boligselskab vil bygge 125 lejligheder i op til syv etager på den gamle stadion-grund i Kolding. Det vil kræve en ny kommuneplan for området.

Stadionområdet i Kolding, som bliver til Ådalsbyen.

Økonomiudvalget i Kolding har mandag behandler 14 bemærkninger og forslag til, hvad der skal bygges på den 17 hektar store stadion-grund. Et af forslagene er fra Lejerbo, som vil bygge 125 almene boliger på grunden.

Økonomiudvalget har behandlet sagen mandag - men der er ikke taget stilling til forslagene. Grunden, som kommer til at hedde "Ådalsbyen", skal ud i en ny høringsrunde, når et kommuneplantillæg er færdigt. Det skal give mulighed for at udnytte grunden yderligere.

Det skyldes bl.a. at Boligselskabet Lejerbo er kommet med et forslag om at bygge lejligheder i op til syv etager - højst langs Vejlevej. Men i dag er begrænsningen 2½ etage.

- Vi vil godt åbne op for byggeri, som er højere end de 2½ etager, som er begrænsningen i dag, siger viceborgmester Søren Rasmussen, Dansk Folkeparti. .

-  Det jo en meget central grund i Kolding, og vi skal gerne have det helt rigtigt projekt, som også har opbakning blandt borgerne. Det er et meget spændende udviklingsprojekt, som vi ikke kommer til at se magen til foreløbig i Kolding centrum. Der er tale om 170.000 kvadratmeter. Og det betyder, at der også er plads til natur og rekreative områder, så beboerne i området skulle gerne opleve en forbedring og et mere spændende og attraktivt miljø, siger Søren Rasmussen.