Vild natur bliver sluppet løs

Vild med Vilje hedder et projekt i Kolding, som skal skabe bedre rammer for dyr, natur og oplevelser. I dag var en række små hænder med for at hjælpe til.

I Kolding Kommune arbejder de for at skabe flere naturoplevelser.  Derfor har Odinsparken i Kolding fået lov at gro vildt siden sidste sommer. Vildt Med Vilje hedder projektet.

- Vi forsøger at øge naturens mangfoldighed i parkerne, så godt som det kan lade sig gøre. Vi skal også gøre dem mere oplevelsesrige for dem, som færdes der, siger Julia Gram-Jensen, der er naturfovalter i Kolding Kommune, til TV SYD.

Projektet betyder blandt andet, at græsset kun vil blive slået en gang om året. Det gør plads til vilde blomster, fugle, insekter, smådyr og sommerfugle.

Børnehaven Gl. Kongevej har været med i projektet, så det er også bliver et sjovt sted at være for børn. Det er blandt andet blev placeret træstammer, som børnene kan klatre på, og som samtidig er bolig for biller.

Onsdag skulle børnehaven så være med til at åbne den vilde park og skabe endnu bedre vilkår for dyrelivet. De havde malet fuglehuse hjemmefra og var med til at bygge kvas-huse til pindsvin og insekthoteller. Og det er vigtigt at gøre naturen interessant for børnene, siger naturvejleder Peer Høegsberg, der er naturvejleder på børneområdet i kommunen.

- I Danmark er børnene kun halvt så meget ude, som deres mødre var som små. Det er meget på en generation. Det er de pædagoger, som jeg arbejder med dygtige til at få gjort noget ved, men det er stadig en udfordring, siger han til TV SYD.

Har du lyst til en tur i vildnisset? Så har vi lavet et kort til dig, så du kan finde vej.