Villy Søvndal trækker sig som udenrigsminister

Villy Søvndal (SF) træder tilbage fra posten som udenrigsminister. Han meddelte tirsdag statsminister Helle Thorning-Schmidt, SF formand Annette Wilhelmsen, og ledelsen i Udenrigsministeriet, at han ønsker at stoppe som udenrigsminister. Beslutningen træder i kraft omgående, og Villy Søvndal stopper ligeledes som medlem af Folketinget.

Udenrigsministeren har truffet sin beslutning efter råd fra de læger, som også har behandlet ham for den blodprop i hjertet, han blev opereret for den 22. oktober 2013.

Kort efter blev Søvndals kone også ramt af et alvorligt hjerteanfald, og ministeren har siden da været på orlov.

Den afsluttende lægelige undersøgelse tirsdag formiddag viste, at udenrigsministeren er kommet sig ovenpå operationen, men samtidig at det ville være urealistisk at fortsætte som udenrigsminister med den arbejdsbelastning, det indebærer.

- Jeg har fået det klare råd, at jeg ikke kan fortsætte for fuld kraft som hidtil, og det tager jeg konsekvensen af. Jeg vil ikke gøre noget halvt ? særligt ikke i jobbet som udenrigsminister, det er det simpelthen for vigtigt til. Det er en tung beslutning, men det er den rette for mig og min familie ? og hverken Danmark, regeringen eller SF kan være tjent med en udenrigsminister på mindre end fuld kraft, siger Villy Søvndal i en pressemeddelse, som udenrigsministeret udsendte kl. 13.47

TV SYDs reporter Henrik Skovgaard er i Sønder Bjert og Villy Søvndal har via sin hustru meddelt, at han nu hviler sig og først vil udtale sig senere på eftermiddagen.

 

Fakta om Villy Søvndals politiske karriere: