Her er billeder af hjemmelavede adventsdekorationer - skal vi også se dit bud på en bæredygtig dekoration?

Send os et billede af din adventsdekoration inden torsdag klokken 9, så deltager du i konkurrencen om at blive denne uges Julekrea Konge.

På søndag er det første søndag i advent, og mange af os elsker at begynde julehyggen med at lave vores helt egen adventsdekoration, som kan skabe lys og glæde i de mørke vinterdage op til juleaften.

Vi vil meget gerne se dit bud på en hjemmelavet og meget gerne bæredygtig dekoration, og sender du os et billede af den, så deltager du i konkurrencen om at blive denne uges Julekrea Konge.

Her kan du se nogle af de første billeder, vi har modtaget:

Katharina Albrechtsen fra Vesterport Blomster i Vejle er denne uges ekspert, og hun ser frem til at se billeder af din adventskrans.
Når hun kigger på, hvem der skal være denne uges vinder, vil hun lægge vægt på, at en pæn del af materialerne i kransen kan genbruges og er så naturlige som muligt:
- Jeg vil gerne se, at folk bruger det, man kan gå ud i haven eller skoven og finde. Så kan man pynte lidt med bånd og spray, men jeg kan godt lide tanken om, at man kan skille adventskransen ad efter julen og så genbruge det en anden gang, siger Katharina, der samtidig understreger, at man ikke skal bekymre sig om, at blade, grene, mos og lignende tørrer ud:
- Det meste kan man vække til live igen ved at gøre det fugtigt eller lægge det i blød i vand. Så får de fleste naturmaterialer nyt liv. Man skal blot huske at opbevare det, så det ikke knækker og går i stykker.

Billederne ovenfor er nogle af Katharina Albrechtsen bud på, hvordan en bæredygtig adventskrans kan se ud.

Skal du være med i julelegen?

Du kan stadig nå at være med i konkurrencen. Du skal blot sende os et billede af din adventsdekoration inden torsdag klokken 9.

Du kan uploade billedet herunder eller på tvsyd.dk/kreakongen, hvor du også kan få endnu flere tips og tricks fra Katharina Albrechtsen, der er regerende danmarksmester i blomsterbinding.

Hver uge finder vi en vinder, som bliver ugens Krea Konge, og den heldige vinder får en kurv med søde sager samt lidt julesyslerier til en værdi af 500 kroner.