Krea Kongen Jul: Gunner Kristensens nisselandsby er til glæde for børnene i hjemmet

Gunner Kristensens nisselandsby har i 25 år skabt glæde for både store og små.

Om det er noget, Gunner Kristensen har set i et udstillingsvindue, eller om det bare er kommet til ham, er ikke altid til at sige. 

Men det er dog til at sige, at der i hvert fald er masser af kreative tanker bag den nisselandsby, der pryder hjemme i hans og konens stue. Og derfor kan han også kalde sig den første vinder af årets udgave af Krea Kongen Jul.

Se Gunner Kristensens reaktion på at vinde første afsnit af Krea Kongen Jul her.

Et landskab der har været under udvikling i 25 år, hvor nye ting er kommet til og gamle ting erstattet af noget, der er pænere.

- I starten fyldte det ikke ret meget. Vi havde et lille bord, hvor det kunne stå. Men jeg syntes, der skulle mere til, og så måtte vi jo få et større bord, siger Gunner Kristensen.

Nydt af mange børn

Gunner Kristensen og hans kone har selv to børn, og de har altid været glade for nisselandsbyen. Det har været en fast juletradition for dem, at de skulle ind og se, hvad deres far nu havde fundet på.

- Vores børn har altid elsket jul. Ikke kun nisselandsby, alt bliver pyntet op til jul herhjemme, siger Gunner Kristensen.

Men det er faktisk ikke kun deres egne børn, der har nydt nisselandsbyen - det er der rigtig mange, der har gennem tiden.

Sidste år blev skibakken, som de mange nisser nyder, tilføjet.
Sidste år blev skibakken, som de mange nisser nyder, tilføjet.
Foto: Tais Tulin, TV SYD

Hans kone er nemlig dagplejemor, og det har hun været de seneste 16 år.

- De børn, der ellers kommer her i huset, er helt vilde med det, siger han.

Og netop børnene og deres glæde er noget af det, der vækker glæde hos Gunner. Om sin nisselandsby har han selv skrevet, at han hvert år glæder sig til, at konens dagplejebørn og hans egne børnebørn kommer og ser det med julelys i øjnene.

Helt unikt

Den seneste tilføjelse til nisselandsbyen er skyen, der hænger over byen, hvor julemanden flyver med sin kane.

Skyen er lavet med skum og hønsetråd og er efterfølgende blevet malet.
Skyen er lavet med skum og hønsetråd og er efterfølgende blevet malet.
Foto: Tais Tulin, TV SYD

Og det er netop dén detalje, som sidste uges ekspert, Kamilla Høy fra Plantorama, fremhæver, da hun skal forklare, hvorfor det netop var Gunner Kristensen, der vandt.

- Det er unikt med skyen og julemandens kane, der flyver oppe under den. I det hele taget er det en superspændende by at gå på opdagelse i. Der sker meget med skibakken, og der er masser af liv, siger hun.

Hun pointerer, at det også er en fin detalje med lys flere steder, så den også er sjov at se på om aftenen.

Se her, hvad der ellers er blevet sendt ind af bud på en nisselandsby:

Juleprogrammet Krea Kongen Jul

Krea Kongen Jul er TV SYDs lørdagsprogram, hvor du vil få inspiration til, hvordan du på kreativ vis fordriver tiden derhjemme her op mod jul.

Hver uge stiller vi en ny udfordring, mens en ekspert vil give dig sine bedste råd til, hvordan du kan løse den kreative udfordring, vi stiller.

I næste uge er udfordringen af den søde slags. Udfordringen går ud på at lave julekonfekt.

Læs mere om udfordringen her

Deadline for at indsende et billede og være med i konkurrencen er hver torsdag klokken 09.00. Du uploader dit billede på https://www.tvsyd.dk/kreakongenjul eller i nedenstående formular:

Denne konkurrence er afsluttet