TV der bevæger dig

KREA KONGEN

Her er de flotteste papirophæng lavet med quilling

I ugens udgave af Krea Kongen skal du lave et flot papirophæng lavet med quilling. Der er allerede kommet mange gode bud i TV SYDs indbakke - se dem her.

Hvad er quilling?

  • Quilling er en papirteknik, hvor papirstrimler rulles, formes og limes sammen til dekorative design.
  • Det var nonner og munke, der i renæssancen startede teknikken ved at bruge strimlerne fra renskæring af håndlavede bøger til sirlige dekorationer.

Det kræver en rolig og præcis hånd at være med i denne uges udfordring i Krea Kongen. Her handler det nemlig om at lave et papirophæng ved hjælp af teknikken quilling.

Hvis ikke ordet 'quilling' lige ringer en klokke, så er det ikke så mærkeligt. For selvom teknikken stammer tilbage fra renæssancen, så er det først inden for de sidste ti år, at quilling er blevet populært som hobby i Danmark.

I Østeuropa, Indien og USA er teknikken derimod en kendt og populær måde at udfolde sin kreativitet på.

Læs også For ti år siden kendte ingen quilling - nu følger 32.000 med på Youtube

Men ud fra de billeder, TV SYD indtil videre har modtaget, så er der alligevel nogle i det syd- og sønderjyske, der har hørt om - og mestrer - quilling-teknikken. Herunder kan du se de billeder, der indtil videre er kommet ind i TV SYDs indbakke.

 

Hvis du gerne vil prøve kræfter med quilling, så kan du få hjælp fra ugens ekspert, Hanne Olesen, der siden 2011 har arbejdet professionelt med quilling. I hobby- og papir-butikken Karen Marie Klip & Papir i Gråsten er Hanne Olesen med til at udvikle opskrifter til quilling. I artiklen herunder viser hun, hvordan du kommer i gang med quilling.

Læs også Krea Kongen - ny udfordring: Nu skal du lave et quillingpapirophæng

Husk, at du også kan gå ind på TVSYD.dk/kreakongen og få inspiration til dine kreative udfoldelser og se de tidligere udfordringer i Krea Kongen.

Vær med i Krea Kongen

Hvis du har grønne fingre og gerne vil være med i udfordringen om at lave den flotteste blomsterkasse, så send os et billede.

Deadline for at indsende et billede er torsdag klokken 9.00. Du kan uploade dit billede herunder eller på tvsyd.dk/kreakongen, hvor du også kan finde endnu mere om Krea Kongen. Du kan kun deltage med ét billede.

Ingen konkurrence uden præmier. Hver uge finder vi en vinder, som – udover et 'Ugens Krea Konge'-diplom – får en kurv med søde sager til en værdi af 500 kroner.

Vi håber, at du vil lege med og deltage i konkurrencen om at blive ugens Krea Konge.

 

Mest sete på tvsyd.dk