Krea Kongen - tips og tricks: Sådan laver du en rose i marcipan

Konditor Alice Christensen viser her, hvordan du på bare ét minut laver en rose af marcipan.

Er du tom for idéer til, hvordan du kan lave en kage med marcipan, så frygt ej!

Eksperten i ugens udfordring af Krea Kongen, Alice Christensen, viser dig her, hvordan du laver en rose ud af marcipan.

Alice kalder dem "minutroser".

Om du så ligesom Alice kan lave rosen på bare ét minut, må du jo finde ud af.

For at kunne arbejde med marcipanen og lave figurer ud af den, er det vigtigt, at marcipanen får den rette konsistens.

Derfor skal du bruge en dekorationsmarcipan, som du kan se opskriften på herunder.

Opskrift på dekorationsmarcipan

Det skal du bruge:

  • 375 gram rå marcipan
  • 190 gram flormelis
  • 50 gram glukosesirup

Sådan gør du:

Flormelis og glukosesiruppen blandes godt sammen i en skål. Husk at veje flormelissen af først så glukosesiruppen ikke sidder fast i skålen. Tilsæt marcipanen i små stykker og ælt massen godt sammen - enten på maskine eller på køkkenbordet med hænderne.

Sådan laver du marcipanrosen

(I videoen øverst kan du se, hvordan Alice laver rosen)

Rul marcipanen til en kegleformet pølse og skær den i seks stykker. På dén måde har du nu seks stykker i forskellige størrelser.

Rul marcipanstykkerne til kugler og placér dem på et stykke plastik (fx. en frysepose, som du har klippet op).

Fold plastikken hen over kuglerne og pres dem flade med fingrene.

Og så er det folde-tid! Start med den mindste af de seks og så fremdeles.