TV der bevæger dig

KREA KONGEN

Ugens Krea Konge: Majas barndomsdrøm blev hendes hobby

Maja Grau fra Haderslev havde en drøm, men valgte en anden levevej. Nu har hun bevist, at hun stadig har grønne fingre og kan finde ud af at lave blomsterdekorationer. Hun er nemlig ugens Krea Konge.

01:03

Det var i skarp konkurrence og iblandt mange smukke blomsterdekorationer, men der var i sidste ende ikke nogen tvivl.

Maja Grau fra Haderslev er blevet kåret som ugens Krea Konge i TV SYDs lørdagsprogram 'Krea Kongen' med sin flotte blomsterdekoration.

Det var alligevel en noget overrasket Maja Grau, der fik overrakt præmien og diplomet, da TV SYDs reporter kiggede forbi og sagde tillykke. Se klippet øverst i artiklen. 

- Det er virkelig dejligt at prøve at vinde sådan noget. Så har man jo lyst til at prøve igen, siger en glad Maja Grau.

Hun har altid haft grønne fingre, men det kom bag på hende, hun kunne vinde konkurrencen. For det, der startede som en stor barndomsdrøm, blev senere til hendes hobby, men i de sidste par år har der ikke været meget tid til at lave buketter og dekorationer.

Blomsterdrømmen begyndte på Als.

Fra blomst til børn

Hvis vi spoler tiden tilbage til 90’erne og tager en tur forbi Nordborg, så er der en chance for, at vi støder på teenagerudgaven af Maja Grau. For da hun i de større folkeskoleklasser skulle vælge et sted at være erhvervspraktikant, var hun ikke i tvivl.

Det skulle være hos blomsterværkstedet i Nordborg.

Jeg havde en drøm om at blive blomsterdekoratør

Maja Grau, jordemoder

- Jeg havde en drøm om at blive blomsterdekoratør og være kreativ. Jeg har altid været kreativ indenfor forskellige ting, men jeg har godt kunnet lide blomster og planter, siger Maja Grau.

Men blomsterdekoratør blev hun aldrig. Det blev aldrig til hendes egen blomsterbutik. Turen gik i stedet mod Esbjerg, hvor hun er blevet uddannet som jordemoder. Jobbet har dog taget hende tilbage mod Als, da hun i dag arbejder som jordemoder i Sønderborg.

Maja Grau fra Haderslev er ugens vinder i Krea Kongen. Du kan se hendes blomsterdekoration nederst i artiklen. Foto: Line Sahl

- Det er vist bare noget med, at jeg fandt ud af, at blomsterne nok skulle være en fritidsinteresse i stedet for mit levebrød, siger Maja Grau.

Tiden er knap

Maja Grau elsker at arbejde med blomster i sin fritid. Hun har da også lige anskaffet sig et drivhus, så det er egentlig bare med at komme i gang med at være kreativ. Men så er der lige det med tiden til fordybelse. Den mangler. 

- Jeg har tidligere brugt mere tid på blomsterhobbyen end lige nu. Jeg har mindre børn, og jeg arbejder i Sønderborg, så der går ikke meget tid med det for tiden. Men da jeg så konkurrencen i TV SYD, fik jeg blod på tanden, siger Maja Grau.

Da hun så, at udfordringen var at lave en blomsterdekoration, så kriblede det igen i fingrene. Så hun fandt tiden og lavede denne smukke blomsterdekoration.

Maja Grau havde fokus på farvesammensætning og opbygning Foto: Maja Grau

- Jeg var helt klart inspireret af det, som Gert Jensen fortalte om farvetone og selve opbygningen af dekorationen, siger Maja Grau.

Eksperten: Utrolig flot farvesammensætning

Ugens ekspert og dommer var Gert Jensen, der til daglig er chefgartner i Universe, men også har arbejdet i mere end 20 år hos dronning Ingrid på Gråsten Slot.

Læs også Krea Kongen - ekspert: Gert var gartner for dronning Ingrid i to årtier

Han udvalgte tre af de indsendte blomsterdekorationer og fokuserede på, hvordan dekorationerne var bygget op, mens det samtidig skulle gå under temaet med oasis. Han sagde blandt andet om Maja Graus blomsterdekoration:

- Man kan tydeligt se, at det er det lette i toppen og det tunge helt nede i bunden med ansigtet helt oppe i toppen. Så hænger det også flot ud over kanten. Farvesammensætningen passer utroligt flot sammen.

01:04

Hør Gert Jensen fortælle om de tre nominerede dekorationer Foto: Hans Lausten, TV SYD

Luk video

Sådan en kommentar gør Maja Grau virkelig stolt.

- Det er dejligt med anerkendelsen fra sådan en mand, siger Maja Grau.

Selvom drømmen som blomsterdekoratør blev byttet ud med jordmoderstudiet, og Maja Grau ikke har haft nok tid til virkelig at dyrke sin hobby, så har titlen som ugens Krea Konge givet fornyet lyst og selvtillid.

Jeg har da lyst til at gå lidt mere i gang igen. Det kribler i fingrene for at få gang i lidt mere

Maja Grau, ugens Krea Konge

- Jeg har da lyst til at gå lidt mere i gang igen. Det kribler i fingrene for at få gang i lidt mere, siger Maja Grau.

Uanset hvad, så har hun bevist, at hun er dygtig til det med blomster. Hun er ugens Krea Konge og vandt over alle de her fine dekorationer og buketter, der deltog i konkurrencen:

 

Hvis du også vil være ugens Krea Konge, så skal du i den kommende uge bygge en hule. Læs mere her om, hvordan du tilmelder dig konkurrencen. Du kan også uploade et billede af din hule her. 

Mest sete på tvsyd.dk