Sportskæde tordner mod Ecco: - Vi køber ikke Ecco igen, før de ændrer tilgang

Foto: Pressefoto
Udgivet
Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sport24 vil ikke købe flere Ecco-sko ind, før skovirksomheden fra Bredebro ændrer tilgang til Rusland. Eventyrsport overvejer stadig.

Hvis du fremover vil købe Ecco-sko i en af de 96 Sport24- og Sport24 Outlet-butikker, så kan det være, du skal lede længe.

For Sport24 vil ikke købe flere nye Ecco-sko ind til lageret, før skovirksomheden fra Bredebro ændrer sin tilgang til Rusland.

Sådan siger Sport24's administrerende direktør, Lars Elsborg, til TV SYD.

- Vi står dybt uforstående over for Ecco. Vi placerer ikke nye ordrer, før Ecco ændrer tilgang til situationen i Ukraine.

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at Ecco har valgt at holde sine 250 butikker i Rusland åbne.

Der mener vi, at et brand som Ecco, som er noget af det mest ærkedanske, skal tænke sig bedre om

Lars Elsborg, direktør, Sport24

Rusland indledte 24. februar sin invasion af Ukraine, og derfor burde den sønderjyske virksomhed lukke sine russiske butikker, mener Sport24's direktør.

- Det handler om en ting, der er meget større end Ecco. Det handler om solidaritet med Ukraine. Der mener vi, at et brand som Ecco, som er noget af det mest ærkedanske, skal tænke sig bedre om, siger Lars Elsborg.

Disse danske virksomheder fortsætter i Rusland

Det amerikanske universitet Yale University har lavet en opgørelse over, hvilke virksomheder der forstætter deres aktiviteter i Rusland. Fem danske virksomheder er på listen:

  • Ecco - har indstillet alle nye investeringer, men fortsætter salg
  • FL Smidth - laver ikke nye forretninger
  • Rockwool - har droppet nye investeringer i landet, men fortsætter eksisterende operationer
  • Vestas - har droppet nye investeringer i landet, men fortsætter eksisterende operationer
  • Welltec - laver ikke nye forretninger


Opgørelsen er trukket 27. april 2022

Siden Ruslands invasion af Ukraine har en lang række danske virksomheder ellers lukket deres forretninger i Rusland som en direkte konsekvens af krigen i Ukraine.

Hvis vi skulle smide sko for en million kroner ud, så ville den danske fælleskasse gå glip af 250.000 kroner

Lars Sørensen, direktør, Eventyrsport

Eventyrsport overvejer boykot

Mens Sport24 er afklaret med, at der indtil videre ikke lander flere ordrer hos Ecco, så overvejer outdoor-kæden Eventyrsport stadig.

De har lige nu op mod 6.000 par Ecco-sko på lager svarende til cirka en million kroner.

- Vi køber Ecco cirka to gange om året. De varer, vi skal sælge i efteråret, er allerede bestilt, før krigen startede. I august-september skal vi lægge ordrer til næste år, og der skal vi overveje, hvad vi gør. Det ved Ecco udmærket godt, siger Lars Sørensen.

Hvis I synes, det er så stort et problem, at Ecco fortsætter i Rusland, hvorfor stopper I så ikke bare selv salget?

- De sko, vi har i vores butikker, er købt og betalt. De har intet med Ecco at gøre. Hvis vi skulle smide dem ud, så ville det gå ud over Eventyrsport og vores medarbejdere. Det gør ingen forskel på Rusland og krigen, siger Lars Sørensen fra Eventyrsport.

Men så er I jo heller ikke klar til at tage det tab, som I netop beder Ecco om at tage?

- Ecco betaler løn til russiske medarbejdere, der så betaler skat i Rusland. Det kommer Putin til gavn. Der er intet af det, vi tjener, der havner i Putins kasse. Hvis vi skulle smide sko for en million kroner ud, så ville den danske fælleskasse gå glip af 250.000 kroner, siger Lars Sørensen.

Samme forklaring har Sport24's administrerende direktør.

- Vi har snakket om ikke at sælge de Ecco-sko, vi har, men det ville ikke påvirke Ecco. Så vi har valgt, at vi sælger de varer, vi allerede har købt, siger Lars Elsborg.

Vi synes ikke, det er godt nok, at de stikker hovedet i busken

Lars Sørensen, direktør, Eventyrsport

Har svært ved at komme igennem

Selvom Sport24 og Eventyrsport altså sælger Eccos sko, så har kæderne svært ved at komme igennem til deres leverandør.

Eventyrsports direktør fortæller, at han har haft svært ved at komme igennem til Eccos ledelse for at få en uddybende forklaring på beslutningen.

Han kommer kun igennem til deres kontaktpersoner i Ecco, som ikke kan tale på ledelsens vegne.

- Vi vil gerne høre, hvorfor de agerer, som de gør, og hvorfor de ikke kommunikerer. Vi synes ikke, at den forklaring, der er kommet i pressen, er særlig god. Vi synes ikke, det er godt nok, at de stikker hovedet i busken, lyder det fra direktør Lars Sørensen.

Samme melding er der fra Sport24

- Vores indkøbsdirektør har næsten talt med dem dagligt i to måneder. Der er ingen kommunikation den anden vej, lyder meldingen fra Sport24's direktør, Lars Elsborg.

Tavshed i Bredebro

TV SYD har ringet og skrevet til Ecco for at få en kommentar i forbindelse med udmeldingerne fra Sport24 og Eventyrsport, men virksomheden er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

I løbet af de sidste par uger har TV SYD jævnligt forsøgt at få et interview med Ecco for at få en uddybning af beslutningen om ikke at lukke de 250 butikker i Rusland.

Men her har Ecco ikke ønsket at stille op og i stedet henvist til et skriftligt svar, som virksomhedens presseteam sendte til TV SYD i slutningen af marts.

Lad os gøre det helt klart - vi fordømmer krigen i Ukraine

Eccos presseteam i marts

Her begrundede Ecco beslutningen med, at man ville vise ansvarlighed over for sine 1.840 ansatte og deres økonomiske sikkerhed.

- Lad os gøre det helt klart - vi fordømmer krigen i Ukraine. Uden forbehold. Hvad der sker er uacceptabelt og bombning af civile afskyeligt. Vi søger at leve op til vores værdier ved at tilbyde jobs til ukrainske flygtninge og økonomisk støtte.

På spørgsmålet om, hvorfor virksomheden ikke sender de ansatte hjem med fuld løn, skrev Ecco dengang:

- Den russiske regering har meddelt, at indstiller man sit virke, vil ens virksomhed blive nationaliseret - og så vil jobbene være tabt for evigt. Det er derfor ikke en løsning.

Storkeungerne har endnu ikke lært at flyve, og det er der en grund til

Video: Søren Pors Grundahl, TV SYD / Storkene.dk
Udgivet

De basker og basker med vingerne i reden i Smedager, alligevel er ingen af de nu omkring ni uger gamle storkeunger lettet endnu.

De fire storkeunger i Smedager ser man i disse dage ofte stå på kanten af reden, mens de basker ihærdigt med vingerne. De øver sig i at flyve.

Du kan hele døgnet følge livet i storkereden her.

De er nu omkring ni uger gamle, og de burde alle have været ude at flyve for første gang, men det har de ikke.

- De har det for godt, tænker jeg, og det kan der være flere årsager til, siger Jesper Leegaard, fra foreningen Storkene.dk

Ifølge storkeeksperten kan det være fordi, at forældrene Thorkild og Connie opfører sig som det, vi i menneskeverdenen kalder for 'curlingforældre'.

- De henter simpelthen for meget mad til dem. Normalt begynder forældrene at komme med mindre og mindre mad til ungerne, for at få dem jaget af reden. Men det er tydeligt, at de ikke er sultne nok til at få lettet rumpen fra reden, siger Jesper Leegaard og fortsætter:

- Det kan være, at forældrene instinktivt ved, at den megen regn og blæst kan være for farlig for dem at tage deres første flyvetur i, så de derfor er fortsat med at fodre dem så godt. Det er ikke noget, vi ved med sikkerhed, men absolut en overvejelse.

De fire uger er tre hanner og en hun. Den ene af hannerne bærer en GPS-sender. I løbet af den kommende uge sætter TV SYD en SMS-afstemning i gang, hvor alle interesserede kan stemme om ungernes navne.

Se de flotte folkedragter fra Fanøs traditionsrige festival her

Udgivet

I denne weekend er der fest i Nordby på Fanø. Øboerne fejrer deres helt særlige kulturhistorie og tilhørsforhold til øen i Vadehavet.

Hele weekenden har man kunnet støde på folk i traditionelle fanødragter rundt omkring i Nordbys gader. Byen og øen fejrer nemlig deres kulturhistorie som sejlskibs-ø med en tredagesfest med musik, optog og 'bryllup' i traditionelt tøj.

Traditionel Sønderhoning-dans til fannikerdage.

- Der er virkelig mange, som har støttet op om festen. Lørdag var vi i optoget gennem byen omkring 300 kvinder i de traditionelle dragter, fortæller Ryon Petersen, der er formand for Fannikerdagene, og fortsætter:

- Der er også mænd, der tager tidstypisk tøj på, vi har ikke en dragt som sådan til mændene. De var for de flestes vedkommende sømænd.

Modsat mange andre steder i Danmark har Fanø formået både at bevare deres traditionelle dragter, som bliver båret af mange øboere ved særlige lejligheder som bryllupper og ikke mindst under den tre dage lange fest, der altid afholdes den anden weekend i juli. 

Marieke Böhmer fra vadehavsøen Föhr i Tyskland kom for første gang i år for at feste med fannikerne. Foto: Fannikerdagene/privat

I de senere år er der også kommet andre vadehavsøboere til Fanø for at feste og fejre den særlige kulturhistorie. blandt andet er folk fra Rømø og Mandø dukket op i deres folkedragter. I år er Marieke Böhmer fra vadehavsøen Föhr i Tyskland kommet for at feste med fannikerne.

Det er almindeligt at børnene også har en fanødragt på ved festlige lejligheder. Foto: Fannikerdagene/privat

- Det er meget interessant for os, at folk fra andre vadehavsøer har lyst til at være med, og at de kommer i deres egnsdragter. Og selvom vores dragter er forskellige, så kan man godt visse af de samme referencer på dragterne, siger Trine Buhl, der også er medlem af foreningen Fannikerdagene.

- Vi er jo forbundet via havet, da det ind til for ikke så mange år siden var lettere at komme fra det ene sted til det andet til havs og ikke til lands, så derfor har der været mere kontakt øerne i mellem frem for ind i landet, siger Trine Buhl.

Mænd har ikke en traditionel dragt på Fanø, men historisk set var de ofte klædt i sømandstøj, da mange sejlende på de syv verdenshave. Foto: Fannikerdagene/privat

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Nødvendig cookies

Navn Udbyder
CookieConsent tvsyd.dk
__whplayCrate tvsyd.dk
__whseenVerticalVideosCrate tvsyd.dk
frequencyCategoryV2 tvsyd.dk
recencyCategoryV2 tvsyd.dk
recencyLastVisitV2 tvsyd.dk
visitHistoryFrequencyV2 tvsyd.dk
visitedPagesV2 tvsyd.dk

Funktionelcookies

Navn Udbyder
JSESSIONID LinkedIn
bcookie LinkedIn
bscookie LinkedIn
csrftoken instagram.com
lang LinkedIn
li_gc LinkedIn
lidc LinkedIn

Markedsføringcookies

Navn Udbyder
LAST_RESULT_ENTRY_KEY YouTube

Præferencercookies

Navn Udbyder
NID Google

Statistikcookies

Navn Udbyder
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_chartbeat4 Chartbeat
_chartbeat4 Chartbeat
_chartbeat4_expires Chartbeat
_v__cb_cp Chartbeat
_v__cb_cp Chartbeat
_v__cb_cp_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
ebx_webtag_ Echobox
userId tvsyd.dk

Brugeroplevelsecookies

Navn Udbyder
sp_landing spotify.com
sp_t spotify.com
tableau_locale public.tableau.com
tableau_public_negotiated_locale public.tableau.com