200.000 turister gør lille landsby farlig at færdes i

Beboere i Vester Vedsted frygter alvorlige ulykker, når 200.000 turister hvert år skal igennem byen for at besøge det ombyggede og berømmede Vadehavscenter.

I landsbyen Vester Vedsted er de alvorligt bekymrede for den øgede turisme i deres lille by. 200.000 turister - ofte i store turistbusser - kommer igennem byen hvert år. Det bekymrer byens borgere, der frygter, at det en dag ender i en alvorlig ulykke for en ældre eller et barn.

Efter det ombyggede Vadehavscenter åbnede 2. februar i år, og Vadehavet i det hele taget er blevet et populært udflugtsmål, er antallet af gæster i den lille by steget markant til både glæde - men også til gene for byens 1.250 indbyggere.

- De mange turister er en kæmpe belastning for de små smalle veje, som også er befærdet med både skolebørn, cyklister og ældre folk med rollator, siger Sara Nielsen, formand for Landsbyudvalget i Vester Vedsted, til TV SYD.

quote

- De mange turister er en kæmpe belastning for de små smalle veje, som også er befærdet med både skolebørn, cyklister og ældre folk med rollator.

Sara Nielsen, formand, Landsbyudvalget, Vester Vedsted

Og selvom der er langt til Esbjerg - hele 55 kilometer - så håber de i landsbyen, at Esbjerg Kommune ikke glemmer dem. De ønsker sig nemlig både en cykelsti, bredere veje og lavere fart, så sikkerheden kan forbedres.

- Generelt vil vi jo gerne have en attraktiv landsby, men hvis trafikken bliver så voldsom, at man hverken kan gå eller kan cykle, er det et problem og en politisk problematik, siger Sara Nielsen.

Hvis du vil blive klogere på, hvem du skal stemme på til kommunalvalget, så tag kandidattesten her