Arne Sigtenbjerggaard: Man skal lade de dygtige unge komme til

Tidligere borgmester i Vejle Arne Sigtenbjerggaard (V) er klar til helt at forlade politik efter 24 år som aktiv politiker og 13 år i borgmesterstolen.

Arne Sigtenbjerggaard (V) trådte i utide tilbage som borgmester i Vejle tilbage i marts i år, og overlod posten til sin partifælle og Venstres spidskandidat i Vejle Jens Ejner Christensen (V). En beslutning som den tidligere borgmester er meget tilfreds med:

- Det har været meget fint at forlade borgmesterposten, så vælgerne har kunnet lære min afløser at kende her inden kommunalvalget, siger han til TV SYD.

66-årige Arne Sigtenbjerggaard forlader ved dette valg helt og aldeles politik. Han mener ikke, det er passende at fortsætte i kulissen:

- Der er mange kloge og dygtige unge politikere, og de skal klart have plads til at udfolde sig. Og så har jeg heller ikke lyst til at sidde og gnække på tredje række, så jeg er helt afklaret med, at livet som aktiv politiker er slut.

Lang karriere i amts- og byrådspolitik

Arne Sigtenbjerggaard har været med i politik i næsten 24 år – 6 valgperioder. Han blev valgt ind i Jelling Byråd i 1993 og var i den første periode formand for Teknik- & Miljøudvalget. Han blev genvalgt i 1997 og blev formand for Jelling Kommunes Børne- og Kulturudvalg.

Samtidig blev han valgt ind i Vejle Amtsråd, hvor han sad i Undervisnings- & Kulturudvalget. I 2001 blev Arne Sigtenbjerggaard genvalgt til både Jelling Byråd og Vejle Amtsråd. Det betød, at han satte sig på borgmesterposten i Jelling 1. januar 2002. I Vejle Amtsråd var han gruppeformand for venstre og medlem af Økonomiudvalget.

I 2005 begyndte forhandlingerne om sammenlægningen af de fem kommuner: Børkop, Egtved, Jelling, Give og Vejle kommuner og Grejs Sogn, dele af Vejle Amt og Arbejdsformidlingen. 

Den nye Vejle Kommune var en realitet 1. januar 2007 med Leif Skov (S) som borgmester og Arne Sigtenbjerggaard som viceborgmester og formand for Børne- og Familieudvalget. Den 1. januar 2010 byttede de poster, og Arne Sigtenbjerggaard blev borgmester for Vejle Kommune - en post han altså forlod 1. marts 2017.

Arne Sigtenbjerggaard er uddannet lærer, og har drevet landbrug ved Jelling, som hans søn nu har overtaget.

Ejendomshandel og bestyrelsesposter venter

Arne Sigtenbjerggaard kaster sig nu ud i ejendomshandel med landbrugsejendomme, og så fortæller han til TV SYD, at der venter bestyrelsesposter både hos Hospice Vejle og på en specialskole.