Børnehaver holder længere åbent så forældrene kan nå at stemme

I Kolding er der tirsdag på valgdagen hjælp at hente til travle småbørnsfamilier. Fire daginstitutioner holder en time længere åbent i eftermiddag, så far og mor kan sætte deres kryds i fred og ro uden at skulle have deres trætte børn med.

Småbørnsfamilier er pressede på tid og kan måske have svært ved at finde tid til at stemme. Men hvad nu, hvis daginstitutionen holder lidt længere åbent på valgdagen? Vil det få flere børnefamilier til at stemme? Det tester Kolding Kommune ved at lade fire daginstitutioner holde en time længere åbent i eftermiddag.

De fire daginstitutioner, som holder en time længere åbnet for pasning af egne børn på valgdagen, er geografisk fordelt over hele kommunen.

quote

Småbørnsforældre stemmer sjældnere end gennemsnittet af befolkningen ved kommunalvalg. Det vil vi gerne prøve at ændre.

Lars Svoger, kommunikationschef, Kolding Kommune

- Vi ved ikke, om det har nogen effekt at holde lidt længere åbent, men nu prøver vi det af i fire institutioner for at blive lidt klogere, siger kommunikationschef Lars Svoger, Kolding Kommune, i en pressemeddelelse.

Forældre, der benytter sig af den forlængede åbningstid, bliver bedt om at udfylde et spørgeskema, så kommunen får en reaktion på, om initiativet virker.

- Fra valgforskerne ved vi, at de 26-40 årige – heriblandt småbørnsforældre – stemmer sjældnere end gennemsnittet af befolkningen ved kommunalvalg. Det vil vi gerne prøve at ændre, da valg er hjørnestenen i vores demokrati, siger Lars Svoger.

Her holder institutioner længere åbent på valgdagen