Byrådsmedlem: Der er gået valg i budgetforhandlingerne

De fleste kommuner i Syd- og Sønderjylland har indgået brede budgetforlig, men i enkelte kommuner er der gået valgkamp i den, mener byrådsmedlem.

Der er bred enighed om kommunernes budgetter for næste år. 11 ud af 14 kommuner har indgået brede forlig henover midten, hvor både Venstre og Socialdemokraterne er med i aftalen.

Alligevel er der nogen, der mener, der er gået valgkamp i forhandlingerne. Ifølge en rundspørge, som TV SYD har lavet, mener 23,4 procent af byrådsmedlemmerne, at budgetforhandlignerne i år var præget af det kommende kommunalvalg.

Den store knast

En af dem, der mener, at der gik valgkamp i budgetforhandlingerne, er Ejler Schütt (O). Han sidder i Aabenraa byråd, og han har netop været med til at vedtaget budgettet for 2017, som han stemt for. 

Han mener, at Socialdemokraterne og Enhedslisten, der ikke stemte for budgetforliget, var urokkelige og stillede ultimative krav, og det opfattede Ejler Schütt "nærmest som et valgoplæg". Det ultimative krav, partierne ikke kunne blive enige om, var Fjordskolen. 

- Det har været meget valgteknisk og valgtaktisk, det er jeg helt sikker på. Så kan de sige "Vi gjorde, hvad vi kunne" til deres vælgere, siger Ejler Schütt til TV SYD. 

Og måske er det ikke helt til at undgå, når man skal forhandle budget året før et valg. 

- Når man laver et budget året før et valg, så er det et budget, der tager sigte mod, at der er valg. Det vil sige, at alle partier gerne vil markere sig og sige, "Her har vi gjort noget, vi gerne vil huskes for", siger Svend Hansen Tarp (A).