TV der bevæger dig

Denne jyske by har vokseværk for milliarder

Horsens vækster. Alene befolkningstallet er fra 2007 til i dag steget med 12,7 procent. Og der må gerne komme endnu flere borgere til kommunen.

I Horsens Kommune bygger de i disse år for milliarder. Foto: Louise Mathilde Johnsen, TV SYD

På Horsens Havn er der fuld gang i boligbyggeriet, hvor der om få år skal stå omkring 4000 boliger klar. Foto: Louise Mathilde Johnsen, TV SYD

1 af 2

Horsens har vokseværk og har ambitiøse planer for kommunens vækst. Derfor er byen godt på vej til at udvikle sig til en stor byggeplads. Der bliver gravet, piloteret og bygget for omkring tre milliarder kroner i disse år.

Horsens vil jo rigtig godt have, der flytter folk til, så vi skal skabe nogle bomuligheder for mange forskellige mennesker.

Peter Sinding Poulsen, kommunaldirektør, Horsens Kommune

På den gamle Kvickly-grund i Horsens skal der blandt andet laves et byggeri for en milliard kroner. Både boliger og butikker i flere etager. I alt 550 leje- og andelsboliger.

- Horsens vil jo rigtig godt have, at der flytter folk til, så vi skal skabe nogle bomuligheder for mange forskellige mennesker, fortæller Peter Sinding Poulsen, der er kommunaldirektør i Horsens Kommune, til TV SYD. 

Også ved Horsens Havn er der travlt. Her er der ved at blive opført 87 ejerlejligheder i tre etaper. De er det første spadestik i en stor havneudviklingsplan, hvor der i løbet af få år skal bo i omegnen af 4.000 mennesker.

I den anden ende af byen, hvor det gamle Danish Crown slagteri lå, skal der bygges en helt ny uddannelsesinstitution.

På den gamle Danish Crown grund skal der bygges helt ny uddannelsesinstitution med plads til op mod 8000 studerende. Foto: Louise Mathilde Johnsen, TV SYD

- Der skal bygges den store uddannelses-campus med plads til 5.000 studerende og på sigt måske med plads til op mod 8.000 studerende, fortæller Peter Sinding Poulsen.

Det er meningen, at uddannelsesinstitutionen Via flytter til de nye lokaler, også Social- og Sundhedsskolen gør det ret sikkert. Det Tekniske Gymnasium, handelsgymnasiet og de erhvervsfaglige uddannelser på Learnmark overvejer stadig, om de også skal flytte med. 

Hvis du vil blive klogere på, hvem du skal stemme på til kommunalvalget, så tag kandidattesten her