Deutscher Tag 2017 i kommunalvalgets tegn

Det tyske mindretal mødes lørdag til Deutscher Tag 2017 i Tinglev.

Traditionen tro mødes det tyske mindretal den første lørdag i november til Deutscher Tag 2017 i Tinglev.

Deutscher Tag har fundet sted siden slutningen af anden verdenskrig og foregår altid den første lørdag i november, hvor flere hundrede fra det tyske mindretal møder op til både politisk orientering, debat og fest i Tinglev.

Lørdag formiddag går med politisk debat og orientering om det tyske mindretals øjeblikkelige situation og den generelle politiske situation i Danmark. Her mindre end tre uger før kommunal-og regionsrådsvalget sætter det sit præg på dette års møde.

Lørdag eftermiddag byder på en festlig sammenkomst i den tyske idrætshal med musikalsk-kulturelle bidrag, hilsner fra tyske og danske politikere og en festtale.

Her er der deltagelse af gæster fra det officielle ​​Danmark, Schlesvig Holsten og repræsentanter for tyske mindretal fra Østeuropa  - bl.a. med hilsener fra Klaus Schlie, landdagspræsident i  Schleswig-Holstein, Andreas Meitzner, tysk ambassadør i Danmark og Stephanie Lose, formand for Region Syddanmark.

Ved siden af Deutscher Tag 2017 foregår i den næste uges tid også den tyske kulturfestival med et væld af lokale og regionale arrangementer.

Ved du, hvem du vil stemme på? Ta´ testen og find din kandidat her:

tvsyd.dk/kv17/kandidattest