DF siger "Tak for sidst" til Terkilsen

Dansk Folkeparti siger "tak for sidst" til Venstre i Hedensted ved at støde borgmesteren af tronen.

Hedensted får ny borgmester, og det skyldes, at Dansk Folkeparti har valgt at skifte hest ved at vende blikket mod Socialdemokratiet.

Den mangeårige borgmester Kirsten Terkilsen (V) kunne natten efter kommunalvalget konstatere, at hun måtte aflevere borgmesterkæden til socialdemokraternes Kasper Glyngø.

- Vi skulle indledningsvis have et møde med Dansk Folkeparti, men de vendte ikke tilbage. Så er man godt klar over, hvad klokken har slået, fortæller Kirsten Terkilsen til TV SYD og tilføjer:

- Det har handlet om magt, penge og hævn. Og når de tre ting foldes ud, så er det ikke altid kønt, tilføjer hun.

quote

Vi skulle faktisk kun være revisorsuppleant, og derfor har man jo selv bestilt musikken.

Hans Kristian Skibby (DF)

Hun er ikke i tvivl om, at det er en slags "tak for sidst" efter det, der skete ved sidste kommunalvalg i 2013. Dengang fik Dansk Folkeparti nemlig ikke de udvalgsposter, de havde håbet på. Eller den viceborgmesterpost, som de nu er stillet i udsigt af socialdemokraterne.

Det vil Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby godt stå ved.

- Det er rigtigt, som borgmesteren siger, at man valgte, at vi ikke skulle have nogle formands- eller næstformandsposter. Vi skulle faktisk kun være revisorsuppleant, og derfor har man jo selv bestilt musikken, siger Hans Kristian Skibby (DF) til TV SYD.