Drama på Fanø: Hovedperson forstår ikke uroen

Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste forstår ikke, hvorfor der nu er politisk uro på øen. Hun mener, at den aftale, der er lavet mellem partierne, fortsat er gældende.

Hovedpersonen i valgdramaet på Fanø forstår ikke, at hendes udtalelse om at forsøge at skabe et bredere samarbejde har skabt vrede hos Det Konservative Folkeparti og SF.

- Jeg synes, at det er rimeligt udramatisk. Det eneste, jeg har sagt, er, at jeg vil afsøge mulighederne for en bredere konstituering. Så for mig er der ingen tvivl om, at vores aftale stadig er gældende, siger Kristine Kaas Krog til TV SYD. 

Kristine Kaas Krog fortæller til TV SYD, at hun sent onsdag aften har været i telefonisk kontakt med både de konservative og SF.

Karen Jespersen fra SF siger i dag, at hun forventer, at Kristine Kaas Krog nu indkalder til et møde. Her skal aftaleparterne blive enige om hvilke andre partier ,der eventuelt bliver indkaldt til en forhandling om en bredere konstituering.

Aftalen der blev lavet efter valgnatten er underskrevet af Fanø Lokalliste, Alternativet, SF og Det Konservative Folkeparti. De har sammen seks af de elleve mandater i byrådet.

Ifølge den aftale er det Kristine Kaas Krog, der bliver den nye borgmester på Fanø.

Fanøs nuværende borgmester Erik Nørreby har overfor TV SYD meddelt, at han ikke har nogen kommentar til sagen.