To en halv uge efter valget: Nu er borgmesteren fundet

Fanø tager DM-rekorden i at bruge længst tid på at finde ny borgmester.

Nu slår de søm i på Fanø: Ny borgmester fra januar bliver Kristine Kaas Krogh fra Fanø Lokalliste.

Det har der ellers været tvivl om i den sidste uges tid, efter at Kristine Kaas Krogh efterlyste en bredere konstituering end den, hun havde indgået med De Konservative, SF og Alternativet. Det er ikke lykkedes, og fredag meddeler den kommende borgmester, at den oprindelige konstituering nu står ved magt.

- Vi har afsøgt mulighederne for en bredere konstituering, men det har ikke været muligt, siger Kristine Kaas Krogh, som kommer til at regere med et flertal på et enkelt mandat i det nye byråd.

Den konservative Christian Lorenzen udtrykker frustration over forløbet men understreger samtidigt overfor TVSYD, at parterne i konstitueringsaftalen har fuld tillid til Kristine Kaas Krogh.

quote

Det har været uprofessionelt dette her, men nu er vi kommet videre. 

Christian Lorenzen, De Konservativie, Fanø.

- Ellers havde vi ikke peget på hende. Det har været uprofessionelt dette her, men nu er vi kommet videre, siger han til TV SYD.

Efter at konstitueringsaftalen nu er sømmet fast, bliver Christian Lorenzen ny viceborgmester og formand for Erhverv-, Natur- og Teknikudvalget, mens Karen Jeppesen fra SF bliver ny formand for Børne- og Kulturudvalget.

Aftalen er indgået mellem Fanø Lokalliste, De Konservative, SF, Alternativet. De har til sammen seks mandater og et flertal på et i det nye byråd. Mindretallet består af Venstre, Socialdemokratiet og Miljølisten. 

Chr. Lorenzen, De Konservative, bliver ny viceborgmester på Fanø.
Chr. Lorenzen, De Konservative, bliver ny viceborgmester på Fanø.
Foto: TV SYD