Folketingspolitiker gør ’comeback’

Afløseren til folketingsmedlemmet Lotte Rod (R), der går på barsel, er nu fundet. Det bliver et gensyn med en tidligere MF'er fra Kolding.

Stephan Kleinschmidt (SP) takkede efter længere overvejelse fredag middag nej til at varetage Lotte Rods opgaver i Folketinget, mens hun er på barsel. Derfor er der nu fundet en anden vikar.

Det bliver Malene Borst Hansen fra Kolding, der til oktober og otte måneder frem træder ind på Christiansborg som repræsentant for Radikale Venstre Sydjylland. 

- Jeg er superglad, og det bliver spændende at komme tilbage på Christiansborg, siger hun til TV SYD.

Marlene Borst Hansen sad i Folketinget fra 2011-15, hvor hun bland andet var Radikale Venstre sundhedsordfører, kulturordfører og ligestillings- og kommunalordfører. Men helt rusten, mener hun ikke hun er. 

- Jeg er stadig radikal helt ind i hjertet, og jeg har siden jeg forlod folketinget været tilknyttet Det Radikale Venstre. Jeg tror hurtigt, jeg bliver en god erstatning for Lotte, siger Marlene Borst Hansen til TV SYD.

Hendes politiske karriere startede i Kolding, hvor hun Ved Kommunalvalget i 2005 blev valgt til Kolding Byråd. Her var hun formand for Kulturudvalget og Uddannelsesudvalget.

Marlene Borst Hansen er uddannet lærer og bankassistent. I dag sidder hun som formand i Fora og er projektleder i initiativet Frirummet.

Betyder dit 'comeback', at vi vil se dig i dansk politik efter vikariatet?

- Jeg er rigtig glad for mit job, så det er usandsynligt. I hvertfald på nuværende tidspunkt, siger Marlene Borst Hansen.