Hedensted får ny borgmester

Kirsten Terkilsen (V) mister borgmesterposten, efter DF, SF og Kristendemokraterne peger på Socialdemokratiets spidskandidat Kasper Glyngø.

Hedensted skal have en ny borgmester. Det står klart efter partierne i byrådet har konstitueret sig, så borgmesterposten skifter fra Venstre-kvinden Kirsten Terkilsen (V) til Socialdemokratiets spidskandidat Kasper Glyngø (S). Han får opbakning fra DF, SF og Kristendemokraterne. 

Kasper Glyngø (S) bliver ny borgmester i Hedensted
Kasper Glyngø (S) bliver ny borgmester i Hedensted

- Det er en mærkelig, uvirkelig følelse. Jeg bliver bevæget af det, fordi vi virkelig har lavet en flot præstation. Vi skulle samle stort set alle andre end Venstre, og det lykkedes, siger den ny borgmester Kasper Glyngø til TV SYD og uddyber samarbejdet: 

- Vi har mange værdipolitiske ting til fælles, som skal have mere tyngde og fokus. Vi vil gerne se på børnepasning og hæve normeringer og se på miljøområdet, siger Kasper Glyngø (S). 

- Der er klart, at vi skal have passende poster til gengæld, når vi hjælper Socialdemokraterne til magten, siger Hans Kristian Skibby (DF) til TV SYD.  

Den nuværende borgmester Kirsten Terkilsen (V) lykønsker sin politiske modstander med borgmesterposten. 

- Jeg må erkende, at det var payback time fra DF fra sidste valg, og det kom til udtryk i dag. Jeg manglede et mandat. Det er med vemod, at jeg stopper som borgmester. Men det er sådan det er. Livet går videre, siger Kirsten Terkilsen (V) til TV SYD.

Her lykønsker borgmester Kirsten Terkilsen (V) sin politiske modstander.
Her lykønsker borgmester Kirsten Terkilsen (V) sin politiske modstander.
Foto: Runa Ammitzbøll Flügge, TV SYD