Jens Ejner Christensen bliver Vejle-borgmester: - En hån mod vælgerne

Det er Venstre-manden Jens Ejner Christensen (V), der fortsætter som borgmester i Vejle. En hån mod vælgerne, mener modkandidat.

Det bliver Jens Ejner Christensen (V), der skal stå i spidsen for Vejle Kommune i de næste fire år, lyder det fra forhandlingerne i Vejle. 

Det sker, selvom Venstre i Vejle går tre procentpoint tilbage og bliver mindre end Socialdemokratiet i byrådet. De afgørende mandater får de fra Dansk Folkeparti i kommunen. 

En glad Jens Ejner Christensen (V) glæder sig til fire år som borgmester: 

Søren Peschardt (S) var sur over Jens Ejner Christensens (V) forhandlingsmetoder på valgaftenen. Se hans udbrud mod borgmesteren her. 

- Det er jo demokratiets grundlag, at dem der har et flertag bag sig kan lave en aftale, siger borgmesteren til TV SYD. 

Er du en glad mand?

- Ja, det er jeg. Jeg er jo blevet borgmester. Jeg havde gerne set en bredere konstituering, men det her var det, der kunne lade sig gøre.

Dansk Folkepartis Kenneth Fredslund Petersen pegede altså på den siddende borgmester, selvom der var forhandlinger med flere andre partier. 

- Vi har fået alt, hvad vi har peget på, siger Kenneth Fredslund til TV SYD. 

- En hån mod vælgerne

Søren Peschardt (S) fik dog ikke, hvad han allerhelst ville have: Borgmesterposten. Og det var en irriteret socialdemokratisk spidskandidat, der kunne se til, at Jens Ejner Christensen (V) løb med den titel. 

- Det er direkte uartigt. Vi vil ikke nøjes med de krummer, som de borgerlige partier, der er gået markant tilbage, vil efterlade til os. Det er en hån mod vælgerne, lød det fra Søren Peschardt (S) om årsagen til, hvorfor han ikke var en del af konstitueringen. 

- Jeg er rystet over, at man kan behandle et valgresultat på den her måde, lød det videre.