Kæmpe drama på Fanø - borgmesteraftale opsagt

Den nyvalgte borgmester Kristine Kaas Krog bliver måske ikke Fanøs nye borgmester. Årsagen er, at hun i dag meddelte, at hun er klar til at gå efter en bredere konstituering i det nye byråd. Men den går ikke, siger både K og SF.

Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste meddelte tidligere onsdag, at hun vil gå efter en bredere konstituering i det nye byråd for at sikre et godt arbejdsklima.

quote

Vi er rystet over, at vores aftalepartner ikke har taget os med på råd, når hun går ud og ønsker en bredere konstitueringsaftale. 

Christian Lorenzen, byrådsmedlem, Det Konservative Folkeparti, Fanø 

Men den går ikke. 

Ved at indkalde til disse forhandlinger, er der ikke længere en aftale, mener både Det Konservative Folkeparti og SF, og alt er derfor nu i spil.

- Konstitueringsaftalen er faldet på gulvet, og jeg er skuffet over og faktisk lidt vred over at skulle læse på Facebook, at Kristine Kaas Krog åbenbart har inviteret alle andre med uden at informere os, siger Karen Jeppesen, byrådsmedlem, SF, Fanø. 

Hør hele interviewet med Christian Lorenzen, (K)

Også Christian Lorenzen fra Det Konservative Folkeparti er chokeret: 

- Vi er rystede over, at vores aftalepartner ikke har taget os med på råd, når hun går ud og ønsker en bredere konstitueringsaftale. Det er en helt ny situation, og det er bekymrende, at Kristine Kaas Krog på den måde ekskluderer vores aftale.

Hør hele interviewet med SFs Karen Jeppesen, som er rystet over Kristine Kaas Krogs seneste udmelding.
quote

Konstitueringsaftalen er faldet på gulvet, og jeg er skuffet over og faktisk lidt vred over at skulle læse på Facebook, at Kristine Kaas Krog åbenbart har inviteret alle andre med uden at informere os.

Karen Jeppesen, byrådsmedlem, (SF), Fanø

Sofie Valbjørn fra Alternativet er ikke enig med sine politiske samarbejdspartnere. Hun mener, at konstitueringsaftalen fortsat er gældende. 

Ved valget den 21. november samlede Fanø Lokalliste, SF, Alternativet og de konservative et flertal på seks mod fem. Dermed blev den nuværende borgmester Erik Nørreby fra Venstre sendt ud i kulden, og Kristine Kaas Krog så ud til frem til i dag onsdag at skulle sætte sig i borgmesterstolen. 

Torsdag morgen siger Kristine Kaas Krog til TV SYD, at hun ikke forstår den uro, der er kommet, læs mere her