Kaos i Vejle: Stemmeurne har stået ulåst i otte timer

En stemmeurne fyldt med stemmesedler har stået ulåst i DGI-huset det meste af dagen. En klar fejl, lyder det.

Siden klokken 08.00 i morges har vælgerne haft adgang til valgstederne – og i Vejle har der været adgang til lidt mere, end der burde.

En vågen vælger opdagede, at en stemmeurne i DGI-huset i Vejle stod ulåst, og det er en helt klar fejl, lyder det fra chefjurist i Vejle Kommune, Steen Jørgensen.

- Stemmeurnerne skal være forsejlet, og det har den ikke været. Det er en fejl, der ikke burde ske, men det er sket alligevel, siger Steen Jørgensen til TV SYD.

Han mener dog ikke, at den ulåste urne kan give nogle problemer, da der har været valgtilforordnede til stede hele dagen.

- Der har været mindst fire valgtilforordnede omkring urnen hele dagen for at hjælpe og guide folk, og ingen har set, at nogen skulle have åbnet urnen, siger Steen Jørgensen.

- Derudover har vi fuldstændig styr på udleveringen af stemmesedlerne, så ingen vil kunne have puttet ekstra stemmesedler i urnen, tilføjer han.

Der er dog den risiko, at nogen kan have fjernet stemmesedler fra urnen. Under optællingen vil det blive afklaret, om der mangler stemmesedler i urnen.

- Vi tæller alt. Dermed også hvor mange personer, der har stemt, og hvor mange stemmesedler vi har i urnerne. Så vi kan nemt se, hvis regnestykket ikke går op, siger Steen Jørgensen.

Og hvad gør I så, hvis der mangler et antal stemmesedler?

- Ja, så er det en helt ny situation, og så kan jeg ikke sige, hvad der vil ske, siger han.

Stemmeprocenten i Vejle var ved valget i 2013 på 71,3 procent. I alt 87.939 personer er stemmeberettigede i Vejle Kommune i år.