Lokal radikal lettelse over københavner-kollega har trukket sig fra politik

Syd- og sønderjyske politikere er lettede over, at deres radikale kollega Anna Mee Allerslev i dag har taget afsked med politik.

Hos de radikale kandidater til det kommende kommunal- og regionrådsvalg i Syd- og Sønderjylland er der onsdag lettelse over, at Københavns integrations- og beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev i dag har valgt at trække sig fra posten som borgmester og som politisk leder for Radikale Venstre i Borgerrepræsentationen i København.

quote

Det har fyldt så meget, at det er svært at sige, det kun er en sag for København. Det er det bedste for alle parter, at hun trækker sig.

Anne Marie Geisler Andersen, (R), Esbjerg Kommune

Hos ti radikale politikere, TV SYD har talt med, og som stiller op til kommunal og regionrådsvalget den 21. november, er der bred enighed om, at det er det bedste for alle parter, Anna Mee Allerslev stopper i politik nu. Langt de fleste mener, at hvis hun havde fortsat politik, ville det have fyldt alt for meget i den kommende valgkamp - også i Syd- og Sønderjylland:

Radikale kandidater i Syd- og Sønderjylland er lettede

- Det er godt, hun har trukket sig. Det skaber ro om partiet, og det har vi brug for. For mig er det vigtigt, at det er partiets politik, der er i fokus og ikke personer, siger Nils Sjøberg, der stiller op for Radikale Venstre til regionsrådet.

Anne Marie Geisler Andersen, der stiller op i Esbjerg Kommune, er lettet over Anne Mee Allerslevs beslutning:

- Det har fyldt så meget, at det er svært at sige, det kun er en sag for København. Det er det bedste for alle parter, at hun trækker sig.

- Sagen giver noget støj, også selvom vi sidder i Sønderjylland. Der bliver spurgt ind, og folk kommer med reaktioner. Den her sag kunne vi godt have været foruden i en valgkamp, mener Børge Koch, (R), i Haderslev Kommune. 

Anna Mee Allerslev ankommer til pressemøde, hvor hun meddeler, hun trækker sig som borgmester og som leder af Radikale Venstre i Borgerrepræsentationen i København.
Anna Mee Allerslev ankommer til pressemøde, hvor hun meddeler, hun trækker sig som borgmester og som leder af Radikale Venstre i Borgerrepræsentationen i København.
Foto: Fra TV2

Også i Kolding ærgrer de sig:

- Sagen taget i betragtning synes jeg, det er den rigtige beslutning, hun har taget. Det er den ultimative pris at betale, når man har dummet sig, siger Jesper Elkjær.

Der er også ærgrelse hos Ulrich Kristensen, der stiller op til byrådet i Billund.

- Der har været en shitstorm, og den burde ikke styre det. 

I Hedensted mener de radikales kandidat Marianne Saxtoft Vemmelund, at det er vigtigt, at Allerslev selv traf beslutningen om at gå af:

- Vi har også et kollektivt ansvar i partiet for at lære af situationen, siger hun.

Anna Mee Allerslev- sagen kort

Kritikken af Anna Mee Allerslev begyndte, da BT den 12. september afslørede, at hun havde lånt lokalet på Københavns Rådhus til sit private bryllup. Da sagen begyndte at rulle, valgte Anna Mee Allerslev at betale 65.000 kroner for lejen. 

I dag onsdag har BT så afsløret, at Anna Mee Allerslev har henvendt sig 45 gange til teknik og miljøforvaltningen i Københavns Kommune for at presse en byggesag hurtigere igennem for en privat ven.

Langt til København

Nogle radikale politikere mener dog, der er langt fra Syd- og Sønderjylland til København, og Anna Mee Allerslevs handlinger ikke får den store betydning i valgkampen.

Torben Elsig, der stiller op for partiet til Vejle Byråd, håber, vælgerne kan se, at Anna Mee Allerslevs virke i København ikke er sådan, man agerer som radikal politiker i Vejle.

- Jeg tror, folk kan skelne og se, at hun har udnyttet sin stilling i en uheldig retning. Jeg håber, at vælgerne har fulgt med i lokalpolitik her i Vejle, for det, hun har lavet, er ikke det, vi står for her, siger han.

Henrik Bertelsen, der stiller op for partiet i Vejen Kommune, deler den holdning:

- Nu har hun trukket sig, og det er fornuftigt, og så får det en ende. Der er langt fra København til Vejen, så jeg tror ikke, det kommer til betyde noget for vores valgkamp.

Også Holger Grumme Nielsen fra Varde Kommune tror mere på, at vælgerne til et kommunalvalg stemmer på personer - ikke partier:

- Sagen er kommet til at fylde så meget, at den har skygget for de politiske budskaber. Det har dog overhovedet ingen indflydelse på min kampagne, for jeg tror, at folk stemmer på personer og ikke parti.

Randi Lej-Blicher, der stiller op for partiet i Aabenraa Kommune, er den eneste af de radikale politikere, som TV SYD i dag har talt med, der ikke tror, Allerslev-sagen får nogen betydning for radikale politikere i den kommende valgkamp:

- I kommunalpolitik betyder personen bag de lokale politikere meget, så hvad Anne Mee Allerslev har lavet i København, tror jeg ikke betyder så meget for mig her i Aabenraa.