Nyvalgt borgmester på Fanø: Vi beder om arbejdsro

Søndag morgen er beskeden fra Kristine Kaas Krog på Fanø: - Vi er i en god proces og beder om arbejdsro.

Efter noget af et valgdrama på Fanø indkaldte Kristine Kaas Krog, Fanø Lokalliste (L), til møde med alle partierne i går lørdag. Mødet begyndte klokken 15, men var lørdag aften endnu ikke afsluttet.

quote

Intet nyt, men vi er midt i en god proces og beder om arbejdsro.

Kristine Kaas Krog, kommende borgmester, Fanø Lokalliste

Søndag morgen lyder beskeden fra Kristine Kaas Krog i en SMS efter TV SYDs henvendelse:

Intet nyt, men vi er midt i en god proces og beder om arbejdsro.

Kristine Kaas Krog konstituerede sig ellers dagen efter valget den 21. november med SF, Det Konservative Folkeparti og Alternativet, hvor hun fik et flertal bag sig som borgmester.

Men onsdag meddelte Kristine Kaas Krog i den lokale presse, at hun var klar til at indgå i en bredere konstituering i det nye byråd ved også at invitere Venstre, Socialdemokratiet og Miljølisten med i forhandlingerne.

Dramaet på Fanø

Den beslutning udløste bekymring og chok hos både hos K og SF, som på TV SYD meddelte, at de så konstitueringsaftalen som værende faldet på gulvet. 

- Vi er rystet over, at vores aftalepartner ikke har taget os med på råd, når hun går ud og ønsker en bredere konstitueringsaftale. sagde Christian Lorenzen fra Det Konservative Folkeparti blandt andet til TV SYD.

SFs Karen Jeppesen var vred:

- Konstitueringsaftalen er faldet på gulvet, og jeg er skuffet og faktisk lidt vred over at skulle læse på Facebook, at Kristine Kaas Krog åbenbart har inviteret alle andre med uden at informere os. 

Kristine Kaas Krog meddelte efterfølgende, at hun ikke forstod, at hendes udtalelse om at forsøge at skabe et bredere samarbejde havde skabt vrede hos Det Konservative Folkeparti og SF.

Nu venter Fanøs godt 2700 borgere så på en endelig afklaring, og på om det bliver Kristine Kaas Krog, der blver øens borgmester fra 1. januar 2018.