Politisk kommentator: Vælgerne opdager valgflæsk

Socialdemokraternes initiativ til demonstration mod vold i Haderslev er blevet kaldt valgflæsk af Venstre. Det er helt legalt og en del af spillet, forklarer ekspert.

En demonstration mod uro i Haderslev har sat fut under valgkampen i Haderslev. Socialdemokraterne mod Venstre.

Allan Emiliussen (V), der er formand for Kultur- og fritidsudvalget i Haderslev Kommune, mener nemlig, at socialdemokraternes borgmesterkandidat Henrik Rønnow fører signalpolitik, når han slæber valgplakater og partifæller med til demonstration mod stoffer og vold i Haderslevs natteliv.

Men det er altså en del af spillet, forklarer Poul-Erik Thomsen, der er politisk kommentator, til TV SYD. 

- Socialdemokraterne overtræder ingen uskrevne regler her. Det, de har gjort, er helt legalt i forhold til en valgkamp. Men det er også helt legalt, at venstre går ud og siger, at det er valgflæsk.

Poul-Erik Thomsen peger på, at det måske i virkeligheden handler om, at Venstre er sure over, at de ikke selv så muligheden for at inddrage problematikken i valgkampen, på den måde Socialdemokraterne har gjort.

- Men det allerbedste er, at vælgerne er kloge – måske endda klogere end politikerne – og de skal nok finde ud af, hvad der er valgflæsk, og hvad der er reelt indhold, siger Poul-Erik Thomsen til TV SYD.