Så er det tid til valgplakater: - Det er demokratiets J-dag

Fra lørdag kl. 12.00 må lokalpolitikerne hænge valgplakater op. I Kolding tyvstarter de, og de er klar og velforberedt.

Du vil i den kommende tid møde lidt flere smil på din vej, når du kører rundt i det syd- og sønderjydske. Ganske vist smil fra en masse valgplakater. 

D. 21 november venter kommunal- og regionsrådsvalget, og frem til da kan man se billeder af lokalpolitikernes smilende ansigter hænge rundt om i bybilledet i de syd- og sønderjyske kommuner.

Fra i dag hænger lokalpolitikere valgplakater op på gader og stræder rundt om i landet. Som sædvanligt bliver det en kamp om vælgernes opmærksom og derfor en kamp om den bedste placering.

I Kolding Kommune er politikerne blevet enige om at 'tyvstarte', så allerede kl. 9.00 kravler politikerne og deres partifæller op på stigerne og hænger plakater op.

quote

Det er kommunalvalgets J-dag. Forventningens glæde breder sig, og nu går starten frem mod demokratiets juleaften d. 21 november.

Jørn Pedersen, Borgmester i Kolding, Venstre

- Det er en festdag. Det er kommunalvalgets J-dag. Forventningens glæde breder sig, og nu går starten frem mod demokratiets juleaften d. 21 november, siger Koldings borgmester, Jørn Pedersen, til TV SYD her til i morgen.

Hos Socialdemokratiet i Kolding er de også klar. Spidskandidaten Christian Haugk har længe set frem til dagen i dag.

- Vi er i gang med at forberede de sidste ting. Det bliver hårdt arbejde, men det bliver også sjovt. Det er en festdag, og i dag skydes det hele gang. Det er nu fællesskabet i sådan en valgkamp starter, siger Christian Haugk til TV SYD.

Der kæmpes om de gode pladser

Valgkampen er også en kamp om de gode pladser i de rigtige lygtepæle. Den kamp begynder også nu, og borgmesteren hænger altid den første plakat op et helt bestemt sted.

- Jeg starter kl. 9.00 ved Vejlevej ved Kolding Storcenter. Det er lidt en tradition, men det er selvfølgelig også et godt sted. Både for mig som borgmester i Kolding, men også for politikerne, der stiller op til regionsrådsvalget, siger Jørn Pedersen (V), borgmester i Kolding.

Chrisitan Haugk starter i Seest, hvor hans billede fra kl. 9.00 kan ses rundt om i bydelens lygtepæle. I den næste tid kommer mange valgplakater op, og det er vigtigt, at alle har mulighed for at få vælgernes opmærksomhed, mener han.

- Vi prøver også at sikre en kollegial tilgang. Der skal være plads til os alle, og vi skal se, om vi kan få fordelt sol og vind lige. Der er også mindre partier med ikke så mange plakater og resurser, og dem skal der også være plads til, siger Christian Haugk til TV SYD.

Ifølge reglerne må plakaterne hænge der indtil 8 dage efter valget.