Slut med kø: Kolding Syd får lettere adgang til motorvejen

Der er udsigt til mindre trængsel og kortere køretid uden daglig kø, når en ny motorvejstilkørsel fredag eftermiddag tages i brug ved Kolding Syd.

Den nye motorvejstilslutning ligger ved Ødisvej syd for Kolding og indvies i eftermiddag klokken 13. Kort tid efter den røde snor er klippet, kan trafikanterne begynde at bruge den nye tilslutning til den sønderjyske motorvej.

- Med den nye motorvejstilslutning bliver det lettere at komme på og af motorvejen i den sydlige del af Kolding. Det betyder færre biler gennem Vonsild samt en aflastning af motorvejstilslutningen ved Kolding Syd, siger borgmester Jørn Pedersen, (V), Kolding Kommune.

Den nye motorvejstilslutning får navnet ”Vonsild” og nummer 65B.

Navngivningen følger Vejdirektoratets normale praksis med at henvise til nærmeste større by/bydel, hvilket i dette tilfælde er Vonsild.

Den nye motorvejstilslutning ligger ved Ødisvej syd for Kolding .
Den nye motorvejstilslutning ligger ved Ødisvej syd for Kolding .

En lang proces 

Den nye motorvejstilslutning har været et længe næret ønske, som første gang blev fremsat over for Vejdirektoratet i 2005. I 2014 fik kommunen tilsagn om støtte til projektet, som i alt har kostet ca. 53 mio. kr., hvoraf Kolding betaler halvdelen.

Motorvejstilslutningen er tænkt sammen med en senere udbygning af omfartsvejen til Skamlingvejen.

Motorvejstilslutning 65b Vonsild