Stor forskel på tilskud til pasning af egne børn

Kolding Kommune gik i år med til en forsøgsordning, hvor Kommunen tilbyder tilskud til forældre, der vil passe deres egne småbørn.

I år er Kolding Kommune kommet med på bølgen af kommuner, der betaler forældre for at passe deres egne børn i stedet for at sende dem i vuggestue, dagpleje og børnehave.

Se hvilke kommuner der giver tilskud og hvilke, der ikke gør:

Anette Bruhn er en af dem, der til december starter med at få tilskud for at passe familiens yngste dreng Malthe selv.

- Han får bare en roligere hverdag. Der er ikke noget stress, for vi skal ikke nå noget.

Der er stor forskel på, hvor stort et tilskud forældrene får. I Fredericia får man 6.056 kroner for et lille barn om måneden. I Kolding får man omtrent det halve: 3456 kroner.

- Jeg er taknemmelig for, at det er blevet indført, men man vil selvfølgelig altid gerne have det samme som dem, der bor lige herude.

Anette Bruhn har gjort sig mange tanker om, hvorvidt Malthe skulle passe hjemmes eller ej.

- De har alle sammen sagt, at han ikke kommer til at mangle noget, hvis bare han kommer ud. Vi skal jo ikke sidde og se Ramasjang hele dagen. Vi skal selvfølgelig ud at møde nogle mennesker, siger Anette Bruhn og tilføjer, at de også går til gymnastik og deltager i legestuer.

For at få tilskuddet må den hjemmegående forælder ikke modtage anden indkomst, og hvis der er flere børn, må beløbet ikke overstige den laveste dagpengesats.

Tilskuddet i Kolding Kommune er en forsøgsordning, der indtil videre gælder det året ud og næste år.

Ved du, hvem du vil stemme på? Ta´ testen og find din kandidat her:

Tryk her for at tage testen