Thulesen Dahl om grænsekontrol: Under al kritik

Flere midler og bedre arbejdsvilkår. Sådan skulle forholdene være ved grænsekontrollen, hvis det stod til Dansk Folkeparti, hvis formand Kristian Thulesen Dahl mandag eftermiddag besøgte grænselandet.

- Jeg synes, forholdene er under al kritik. Sådan lød det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, da han mandag besøgte grænseovergangen ved Padborg. 

quote

Det er jo ikke en måde at byde folk velkommen til Danmark på. Det er heller ikke en måde at give de her mennesker ordentlige arbejdsvilkår på.

Kristian Thulesen Dahl, formand, Dansk Folkeparti. 

- Vi ser her, at de har nogle meget interimistiske forhold. Det er jo ikke en måde at byde folk velkommen til Danmark på. Det er heller ikke en måde at give de her mennesker ordentlige arbejdsvilkår på, siger Kristian Thulesen Dahl til TV SYD.

Lige nu er der en skurvogn, et telt og et busskur til personalet ved grænseovergangene. Partiformanden ser gerne, de midlertidige kontrolposter bliver udskiftet med permanente kontrolposter.

Officielt er der 21 grænseovergange, men ved de fleste overgange er der ikke kontrol hele tiden.

Dansk Folkeparti ønsker flere midler til politiet, så der kan være kontrol ved de mange ubemandede grænseovergange.

- Hvis det rygtes, grænsekontrollen er noget hullet, og der er en del steder, hvor den måske ikke er så effektiv, som den burde være, så er det klart, man mindsker den præventive effekt. Derfor er det vigtigt for os, man får grænsekontrollen op i gear og får den gjort mere effektiv så hurtigt som muligt, siger Kristian Thulesen Dahl.

Ifølge Kristian Thulesen Dahl bliver der lige nu brugt et par 100 millioner kroner om året på grænsekontrollen i Danmark. Stod det til Dansk Folkeparti, skulle det beløb være større.  

- Det er klart, vi forestiller os at skulle have bygget noget ovenpå som selvfølgelig koster et trecifret millionbeløb, siger Kristian Thulesen Dahl.