TØNDER: Flere nye frontfigurer i kamp

Der er skiftet gevaldigt ud øverst på valglisterne i Tønder. En spritny borgerliste kan blive joker på valgnatten.

Analyse. Henrik, Anette, Mathilde, Thomas, Claus og Peter. Det er nogle af de nye navne på stemmesedlen i Tønder Kommune. De er alle spidskandidater – og flere af dem har borgmesterambitioner.

Nummer 7 vil være nummer 1

En af dem udlever i øjeblikket den ambition. Det er Henrik Frandsen (V), der blev borgmester i Tønder i maj 2016, da daværende borgmester Laurids Rudebeck (V) pludseligt døde. Henrik Frandsen var nummer 7 på Venstres liste i 2013, men han er altså nu at finde øverst. Venstre var blot to mandater fra at få det absolutte flertal ved valget i 2013 og sidder på 14 af byrådets 31 pladser.

Ny borgerliste tager fat

Venstre kan søge mod Slesvigsk Parti eller Dansk Folkeparti for at sikre sig endnu en valgperiode som borgmesterparti. Men de får kamp om stemmerne fra den nyeste i spidskandidatklassen, Thomas Ørting, der har startet den spritnye Borgerlisten.

Udfordringer, udfordringer

Der er nok at udfordre hinanden på politisk i Tønder. Skoleeleverne klarer sig ikke just godt sammenlignet med kammeraterne på landsplan, flyttebilerne kører oftest ud af kommunen og aldersgennemsnittet stiger og stiger. Der skal findes løsninger i den sønderjyske kommune.