Tre lokale stemmeslugere i top 3

Stephanie Lose, Villy Søvndal og Anders Kühnau er de tre topscorere med flest personlige stemmer ved tirsdagens valg til regionsrådene. Til sammen høstede de over 220.000 personlige stemmer.

Stephanie Lose, (V), fik som bekendt flest personlige stemmer ved regionsrådsvalget i Region Syddanmark med 89.583 personlige stemmer. 

Det gør hende til en sikker vinder på landsplan, hvor hendes lokale rival Villy Søvndal, SF, også her bliver nr. to med 69.841 personlige stemmer. 

Anders Kühnau fra Horsens er med 62.959 personlige stemmer topscorer blandt socialdemokraterne. Den 36-årige kommende regionsrådsformand fik flest stemmer af alle kandidater i Region Midtjylland og er nummer tre på tværs af de fem regioner. 

Først på 4.-pladsen finder vi en politiker udenfor TV SYDs område, da Sophie Hæstorp Andersen (S) i  Region Hovedstaden fik 60.162 personlige stemmer. Det er nok til en samlet fjerdeplads på tværs af regionerne.

Ulla Astman (S) er på 5.-pladsen sammenlagt og topscorer i Region Nordjylland med 48.586 stemmer.

I forhold til regionernes størrelse er Ulla Astman dog vinderen. Hun fik 15,2 procent af stemmerne i Region Nordjylland. 

Til sammenligning fik Stephanie Lose 13,5 procent af stemmerne i Region Syddanmark. Lose er dermed nummer to, når listen opstilles på den måde.