Udvalgsformand: Der har ikke handlet om pengene

Esbjerg kommune har fået 1.325.000 kroner i bonus for at få flygtnine i job. Udvalgsformanden fortæller, at pengene ikke har været motivationen.

Landets kommuner har kunne se frem til at få 25.000 kroner i kommunekassen for hver flygtning, de fik i arbejde. Esbjerg Kommune har fået 1.325.000 kroner af staten, da de har fået 53 flygtninge i arbejde i forbindelse med ordningen.

Det er den kommune i TV SYDs område, der har fået flest penge. Udvalgsformanden mener, de havde lavet de tiltag, de har lavet, selvom der ikke var en kontant gevinst i syne.

- Det har handlet om at få flygtningene i arbejde. Selvfølgelig er det godt, at der også følger lidt penge med, men det er ikke det, det har handlet om, siger Henrik Vallø, formand, Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, Borgerlisten, Esbjerg, til TV SYD.

De har blandt andet skaffet job til flygtningene ved at lave to arrangementer, hvor de har inviteret en række virksomheder. Til arrangementet holdt virksomhedsejere, der har flygtninge ansat, oplæg om deres oplevelse med det. Det har haft en god effekt.

quote

Vi er nødt til at have det gode samarbejde med virksomhederne. De er nødt til at støtte op om det, for det er lidt en opgave at tage en flygtning ind.

Henrik Vallø, formand, Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, Borgerlisten, Esbjerg Kommune. 

- Det har givet rigtig mange praktikpladser, og vi har haft stort held med praktikpladser. Vores virksomheder har støttet os meget i det her og har taget flygtninge ind som praktikanter, og derefter har de fastansat nogle af dem, siger Henrik Vallø.  

Ifølge Henrik Vallø har samarbejdet mellem virksomhederne og kommunen været afgørende for at få flygtningene i arbejde.  

- Vi er nødt til at have det gode samarbejde med virksomhederne. De er nødt til at støtte op om det, for det er lidt en opgave at tage en flygtning ind. Der følger nogle andre opgaver med, end hvis det var almindelige danske medarbejdere, de fik ind, siger Henrik Vallø.