Villy Søvndal tror på overraskende sejr

Villy Søvndal (SF) er ankommet til regionshuset i Vejle efter at have stemt i Kolding.

Analytikere siger, at Villy Søvndal (SF) kun har én chance; hvis han ikke bliver regionsformand denne gang, er han ude næste gang.

- Nej, nej, de er glemmer at se på Trump - uden sammenligning iøvrigt, Jeg vil fortsætte med politik, og lad os se, hvordan det går, sagde han til TV SYD ved ankomsten til regionshuset i Vejle.

Den tidligere udenrigsminister er en af udfordrerne til den nuværende regionsrådsformand Stephanie Lose (V). Han er nu klar til en ny runde i politik med sit kandidatur til Region Syddanmark.

Villy Søvndals mavefornemmelse for valget var før stemmeoptælingen meget optimistisk.

- Jeg tror, det bliver spændende. På de målinger, jeg har set, er vi rykket rigtigt langt i retningen af et nyt flertal. Spørgsmålet er, om det er nok, fortalte han.

Villy Søvndal har ingen planer om at vende tilbage til Folketinget. Heller ikke selvom det går rigtigt godt ved regionsvalget denne gang.

- Nej, det vil jeg ikke. Det var rigtigt sjovt, mens det varede, sagde 65-årige Villy Søvndal, der i 2013 blev han ramt af en blodprop i hjertet, hvorefter han meddelte, at han ville trække sig som udenrigsminister og medlem af Folketinget. 

- Man skal lige nå at lande efter sådan en blodprop. Det er jeg nu. Jeg har fået skrevet de bøger, der skal skrives, og har fået gendannet min trio. Så nu vil jeg gerne være med igen, sagde han.

Villy Søvndal repræsenterede Socialistisk Folkeparti i Folketinget fra 1994 til 2013. Han blev valgt til landsformand for partiet ved en urafstemning i 2005 og indledte sin politiske karriere i Kolding Byråd.