VUC-sagen kan flytte stemmer

Siden Haderslev i 2013 fik et nyt skolebyggeri ved havnefronten har det været genstand for beskyldninger om misbrug af offentlige midler. Det kan få betydning til kommunalvalget, mener kritiker.

VUC Syd-bygningerne på Haderslev havnefront har vundet flere priser for sin arkitektur og nye måder at tænke skole på.

Men mandag den 12 juni sprang bomben. Radio 24/7 bringer historien om, at skolens bestyrelse og ledelse har brugt 380.000 kroner på en studietur til USA.

quote

Politikerne er med til at ødelægge det glansbillede, de selv har været med til at bygge op. De har den underlige opfattelse, at der kun skal fortælles gode historier.

 Carl Skøtt, pensioneret journalist, Haderslev

Siden da er historier om et stort forbrug af offentlige midler kommet i en lind strøm, og her op til valget er skolen et af de store samtaleemner i byen, og nogle mener, at den sag kan få betydning til kommunalvalget den 21. november.

Allerede dagen efter den første historie om brug af offentlige penge til studieture kom frem, stod skolens bestyrelsesformand borgmester H.P. Geil, Venstre, for skud i medierne, og kort efter trak skolens direktør sig med øjeblikkelig virkning.

Gennem sin formandspost i den selvejende institution VUC Syd har H.P Geil gentagne gange stået skoleret for at forklare og forsvare bestyrelsens rolle.

Det gælder beskyldninger om kammerateri, tvivlsomme sponsorkontrakter og kostbar indretning på den tidligere direktørs kontor.

- Bestyrelsen har overhovedet ikke ageret på noget som helst, mener den pensionerede journalist Carl Skøtt, som har fulgt sagen med stor interesse. 

Borgmester H.P. Geil, Venstre, er udsat for massiv kritik efter beskyldninger om misbrug af offentlige midler på VUC Syd i Haderslev. 
Borgmester H.P. Geil, Venstre, er udsat for massiv kritik efter beskyldninger om misbrug af offentlige midler på VUC Syd i Haderslev. 
Foto: Thor Hedegaard, TV SYD

Han er ikke i tvivl om, at det kan få betydning, når stemmerne til kommunalvalget bliver talt op, selvom politikerne håber det modsatte:

- Politikerne er med til at ødelægge det glansbillede, de selv har været med til at bygge op. De har den underlige opfattelse, at der kun skal fortælles gode historier.

Hele VUC Syd-forløbet er nu genstand for en undersøgelse, der skal klarlægge om skolens forbrug af offentlige midler er i strid med gældende regler. Samtidig bliver der set nærmere på ledelsen og bestyrelsens rolle i de mange sager, der uanset udfaldet har været med til at sætte Haderslev Kommune i et uheldigt lys.

Hvis du vil blive klogere på, hvem du skal stemme på til kommunalvalget, så tag kandidattesten her