Flertal i byråd vil lave et samlingssted for kommunens musikliv

Både Venstre og Socialdemokratiet i Aabenraa Kommune vil arbejde på at etablere et sted, hvor byens musikliv kan udfolde sig.

Der tegner sig nu et flertal i byrådet i Aabenraa Kommune for at give musiklivet bedre forhold.

Venstre og Socialdemokratiet er enige om, at der skal etableres én eller anden form for bygning, hvor byens orkestre kan øve og udfolde sig. 

Men skal det være i nye eller eksisterende bygninger? Dét er de uenige om.

quote

Vi når hurtigere i mål med at gøre det i eksisterende lokaler frem for at bygge nyt.

Thomas Andresen, borgmester, Aabenraa Kommune, Venstre

Venstre vil bruge Fjordskolens gamle lokaler på Skolevænget 33. Socialdemokratiet vil hellere bygge et helt nyt kulturhus.

- Vi når hurtigere i mål med at gøre det i eksisterende lokaler frem for at bygge nyt, siger borgmester Thomas Andresen fra Venstre.

Byggeriet af et eventuelt nybyggeri vil først kunne begynde om tre år, og derfor mener borgmesteren også, at den bedste løsning for musiklivet ville være Venstres løsning.

- De første frie anlægsmidler, vi har, er i 2024. Så derfor kan jeg godt forstå, hvis musiklivet gerne vil begynde at købe noget maling, så de kan komme i gang, lyder det fra Thomas Andresen.

I den anden side af byrådssalen vil Socialdemokratiet omvendt gå til budgetforhandlingerne med forslaget om at bygge nyt.

- Vi går ind for nybyg. Selvfølgelig kommer det an på, hvad der kommer af forslag, men nej, ikke i bygningerne på Skolevænget 33, lyder den klare melding fra Socialdemokratiets medlem af Kultur- og fritidsudvalget, Signe Bekker Dhiman, der mener, at Venstre vender på en tallerken, fordi Kultur- og fritidsudvalget har anbefalet økonomiudvalget at bruge bygningerne på idrætsfaciliteter.

Begge partier vil tage deres forslag med til budgetforhandlingerne til september, og hvilken løsning det ender med, vil tiden vise.

Men umiddelbart tegner der sig et flertal for at imødekomme det, som Musikrådet i Aabenraa Kommune har efterspurgt i så mange år.

Musiklivet i Aabenraa

Et ønske i mange år

Musikrådet har i mange år ønsket bedre faciliteter for musiklivet. 

Hvis Musikrådet selv kunne bestemme, blev der etableret et egentligt kulturhus med koncertsal, mødefaciliteter og øverum til kommunens musikere.

Det fremgår af de idéskitser til et 'Musikkens Hus', som Musikrådet kom med i 2015 og senest i 2020.

quote

Vi vil hellere have, at det tager et år længere at lave en stabil plan, end at der hastes noget igennem bare for at lukke munden på os.

Ole Livbjerg Klitgaard, formand, Musikrådet, Aabenraa Kommune

Musikrådets formand, Ole Livbjerg Klitgaard, er tilfreds med, at der endelig virker til at være politisk vilje til at gøre noget.

- Nu er det stadig ret ukonkret. Vi har kun fået nogle mundtlige hensigtserklæringer, og vi mangler at vide, hvordan tingene bliver konkretiseret. Men vi er forsigtigt positive, lyder det fra Ole Livbjerg Klitgaard.

Han vil ikke forholde sig til, hvilket af partiernes løsning han helst ser. For ham er det bare vigtigt, at det bliver en god løsning, så musiklivet får stabile vilkår.

- Det har aldrig været en betingelse for os, om det skulle være nyt eller ombygget. Vi vil hellere have, at det tager et år længere at lave en stabil plan, end at der hastes noget igennem bare for at lukke munden på os, siger Musikrådets formand.

Det mener politikerne