Hvad synes du, valget skal handle om: Mød TV SYD i din kommune

I denne weekend tager TV SYD på rundtur til 14 kommuner for at finde ud af, hvad der optager borgerne forud for kommunalvalget til november.

Er det vigtigste for dig, at børnehaven får flere pædagoger, at plejehjemmet bliver moderniseret eller noget helt tredje, så fortæl det til en journalist fra TV SYD.

Det får du nemlig mulighed for den kommende weekend, når TV SYD tager på rundtur til de 14 kommuner, der ligger i TV-stationens sendeområde.

quote

Det er borgerne, der ved, hvad der er vigtigt for det gode liv og den bedst mulige hverdag.

Jesper Nygaard, TV SYDs chefredaktør


I et par timer står journalisterne klar på torvet, gågaden eller foran en dagligvarebutik i alle kommuner.

Her vil de meget gerne tale om, hvad kommunens borgere går mest op i ved det kommende kommunalvalg, og om der er nogle emner, der fylder særligt i netop deres hverdag – i deres lokalsamfund.

- Det er borgerne, der ved, hvad der er vigtigt for det gode liv og den bedst mulige hverdag. Både i forhold til det geografiske sted, de bor, og i forhold til det sted, de er i livet. Det vil TV SYD enormt gerne snakke med så mange folk som muligt om, så vi kan tage afsæt i dét, når vi skal klæde seere og brugere på til valget de kommende måneder frem mod 16. november, siger Jesper Nygaard, TV SYDs chefredaktør.

- Det er vigtigt for os, at vi dækker valgkampen og de vigtigste emner, så det er både nært og relevant for så mange som muligt. De beslutninger, politikerne i byrådene træffer, er i bund og grund afgørende for vores dagligdag – både for den enkelte og fællesskabet, tilføjer han.

kv opdt

Jeres mening tæller

De ideer og synspunkter, der bliver samlet ind i weekenden, bliver brugt til at planlægge de kommende valgdebatter i alle TV SYDs kommuner.

Ideerne bliver en del af den politiske dagsorden, som TV SYD sætter spot på hver tirsdag aften frem mod valget. Og i 14 store tv-debatter bliver borgernes spørgsmål afkrævet et svar fra de politiske kandidater.

Weekendens rundtur er en del af de mange valgforberedelser, som har været i gang siden november sidste år på TV SYD. Stationen har udpeget 14 kommune-reportere, som alle har fået tildelt en kommune, de holder ekstra øje med. Journalisten fungerer som kontakt til politikerne og kandidaterne, men først og fremmest som kontaktperson til borgerne.

- TV SYD er sat i verden for indbyggerne i vores landsdel, og et kommunalvalg er et højdepunkt i forhold til at levere god public service, som både kan inspirere og gøre os klogere. Vi kommer til at dække valget bredt på både tv og på vores hjemmeside og sociale medier, og vi glæder os til at gøre det i tæt dialog med borgerne i vores landsdel, siger chefredaktør Jesper Nygaard.

På rundturen lørdag og søndag kan I møde jeres kommunereporter, men hvis I er forhindret, er det også muligt at kontakte dem allerede nu. Så hvis der er noget, der undrer dig, eller noget du synes fortjener et større fokus, så tøv ikke med at sende dem en mail.

Du kan se, hvem der er din kommunereporter her, og hvordan du kontakter vedkommende.