Stort antal valgplakater revet ned i Kolding

Under et døgn efter at det blev tilladt at sætte valgplakater op, er flere blevet revet ned på vej i det centrale Kolding.

Lørdag blev der givet grønt lyst til, at politikerne måtte hænge valgplakater op i bybilledet frem mod kommunal- og regionsrådsvalget, og under et døgn senere er et stort antal af dem blevet revet ned igen i Kolding.

Det er sket på Slotssøvejen i det centrale Kolding. Det er uvist, hvornår valgplakaterne er revet ned, men det formodes at være sket natten mellem lørdag og søndag. 

Gerningspersonen eller -personerne er ikke gået efter et bestemt parti eller en bestemt kandidat, men har tilsyneladende revet ned, hvad der kunne nås med hænderne. For de nedrevne plakater er med kandidater fra blandt andet Socialdemokratiet, Venstre og Liberal Alliance. 

Da TV SYD søndag formiddag var forbi stedet, gik det socialdemokratiske byrådsmedlem Hamlaoui Bahloul rundt for at samle plakaterne sammen. De lå både i buske, på cykelstier og på kørebanen.

Hamlaoui Bahloul opdagede plakaterne ved et tilfælde, da han kom kørende i sin bil.

- Der lå valgplakater over det hele. Og det var fra alle partier, og de lå også midt på vejen. Det er noget svineri, og det var det samme for fire år siden. Men i år har de revet alle plakaterne ned på hele vejen.

- Vi er politikere allesammen, og vi skal støtte hinanden. Deres plakater er også mine plakater, sådan skal det være, siger han om, at han samlede alle plakaterne sammen og ikke kun sine egne.

thumbnail_Plakater (2)
Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

En anden politiker, der har fået revet sine plakater ned, er Venstres Birgitte Kragh. Det er første gang, at hun oplever at få sine valgplakater revet ned. Tidligere har hun været udsat for, at der er blevet tegnet på dem. Hun er ærgerlig over hændelsen.

- Det er ærgerligt, at folk ikke kan respektere, at det er en del af demokratiet. Jeg er godt klar over, at der er mange, som ikke kan lide plakater, men det er vigtigt at gøre opmærksom på, at der er valg om tre uger, og det er valgplakater med til. Uden dem ville der være en del af befolkningen, som vi slet ikke ville kunne nå, fordi de ikke er på sociale medier, siger hun. 

Birgitte Kragh vil hænge plakaterne op igen, siger hun.

- Men det kan godt blive lange tre uger, og jeg kan blive bekymret for, om det vil ske igen. 

Sydøstjyllands Politi oplyser til TV SYD, at det ikke har fået en anmeldelse om de nedrevne valgplakater.

Virker valgplakater overhovedet? Det har TV SYD undersøgt her.