TV der bevæger dig

Esbjergs nye lægeklinik er nu åbnet

Region Syddanmark har mandag åbnet sin nye lægeklinik, der skal være med til at afhjælpe manglen på praktiserende læger i Esbjerg.

Mandag morgen var der travlhed med at ordne de sidste praktiske detaljer i den nye lægeklinik i Langlihuset i Hjerting. Foto: Hans Lausten, TV SYD

Navnet bliver Lægerne Langlihuset, og klinikken holder til på Havborgvej 8 i Hjerting.

Lægeklinikken vil blive drevet med faste sygeplejersker og skiftende lægevikarer. Esbjerg Kommune har bistået med etableringen af klinikken. Det er Esbjerg kommune, der har udlånt de sygeplejersker, som skal udgøre klinikkens faste personale.

De første borgere har allerede valgt Lægerne Langlihuset som deres lægepraksis. Den nye lægepraksis har en kapacitet på ca. 3.200 tilmeldte patienter.  Lægevalg foretages via kommunens hjemmeside eller via henvendelse til borgerservice.

Region Syddanmark vil på et senere tidspunkt forsøge at sælge klinikken til læger, som kan videreføre klinikken.

- Det har desværre vist sig svært at tiltrække læger til Esbjerg-området. Derfor har Region Syddanmark valgt at åbne en regionsdrevet lægepraksis, så borgerne fortsat kan være tilknyttet en praktiserende læge. Samtidig forventer vi, at den nye lægepraksis kan bidrage til at tiltrække praktiserende læger til området, så fremtidens tilstedeværelse af praktiserende læger også kan sikres, siger formand for Sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark, Tage Petersen (V), i en pressemeddelse om åbningen af den nye lægeklinik.