Flemming og hans kone mister læge - afvist af fem andre læger

Selv om manglen på praktiserende læger i Esbjerg tårner sig op, så tvangslukkes en lægeklinik i byen.

Flemming Jørgensen i Esbjerg er en bekymret mand. Han mangler en ny, fast praktiserende læge til sig og sin kone, Gitte Kristensen.

Parret mister deres egen praktiserende læge, Jens Enevoldsen i Esbjerg, den 20. oktober. Han tvinges til at lukke sin praksis efter en langvarig konflikt med Region Syddanmark, og dermed skal hans 1621 patienter finde en ny praktiserende læge i byen, og det kan blive svært. I foråret meddelte en anden af byens læger, at hun lukker sin praksis den 1. oktober, og så skal også hendes 1300 patienter på ny lægejagt.

Flemming Jørgensen og hans kone ønsker ikke at benytte lægeklinikken i Hjerting, som regionen har bemandet med lægevikarer, fordi de begge har kroniske sygdomme, som deres hidtidige læge kender og har styr på.

- Vi frygter, at vi skal igennem hele møllen igen med at forklare vores sygdom til nye læger hele tiden, siger Flemming Jørgensen til TV SYD:

- Min kone og jeg har forsøgt at få plads hos fem forskellige læger i Esbjerg. Alle steder er vi blevet afvist og har fået at vide, at vi kun kunne komme ind, hvis vi havde en ægtefælle i klinikken i forvejen.

I Esbjerg siger de snart lægeløse Flemming Jørgensen og Gitte Kristensen, at situationen er håbløs:

-og vi står uforstående over for at man nedlægger en praksis i Esbjerg, når der i forvejen er lukket for tilgang til byens øvrige læger.