TV der bevæger dig

Nu kan Cecilie endelig komme til egen læge

Regionen åbner en klinik i Hjerting til april, der skal hjælpe patienter, der mangler en læge. Det vækker glæde hos patienterne.

00:42

Arkivfoto. Personerne på billedet har intet at gøre med historien.

1 af 2

Omkring 2000 patienter stod for en måned siden uden læge i Esbjerg, da en af byens praktiserende læger pludselig lukkede klinikken. 

Siden har Region Syddanmark arbejdet på at starte en regionsejet- og drevet klinik, der skal afhjælpe det akutte behov for praktiserende læger.

- Vi har lånt to sygeplejersker udefra, og vi har også fået fat i to læger, som kan vikariere til en start. Derfor er vi ikke i tvivl om, at vi åbner her i starten af april, siger Frank Ingemann Jensen, leder af praksisafdelingen i Region Syddanmark, til TV SYD.

Cecilie Uhre Andreasen er en af de patienter, der har prøvet at stå uden læge, og til sidst blev nødt til at vælge en læge langt væk fra bopælen.

- Det har været frustrerende. Det betød, at vi skulle køre langt for at få en lægetid. Det var upraktisk, at man skulle planlægge sin hverdag i forhold til lægetider, siger Cecilie Uhre Andreasen til TV SYD.  

Hun håber, at regionens klinik kan gøre byens lægehuse mindre pressede.

- Jeg synes, det er en rigtig god midlertidig løsning. Jeg tror både lægehusene er pressede, men også borgerne fordi der er for få læger i forhold til indbyggerne i Esbjerg.  

I dag genåbnede praktiserende læge, Jens Enevoldsen, også den praksis, der for en måned siden lukkede på grund af sygdom. Det skulle også gerne fjerne noget af presset på lægehusene.